вторник, юли 23, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Чаши, бутилки и кани от стъкло – защо са важни за оборудването на трапезния кът?

Чаши, бутилки и кани от стъкло – защо са важни за оборудването на трапезния кът?

чаша

Не са малко тънкостите, които е необходимо да приложите, когато се касае за оборудването на кухнята и трапезарията. Съдовете, които са нужни за ежедневно ползване в бита са толкова много, че понякога човек се чуди дали може да инвестира във всичко, което се предлага на пазара. В хода на използване на зоните както и акцентиране върху методиката на изпълнение на някои ангажименти и задължения се оказва, че има конкретни неща, които са със задължителен характер за дома. Такива са https://movi.bg/kuhnya/stakleni-chashi. Само помислете за това какви са обичайните напитки, които семейството консумира и от тук можете да се ръководите за типа съдове, които следва да набавите.

Какви видове чаши за нужни на едно домакинство?

Определено има такива, които са задължителни. Обяснимо е, че едни от най-купуваните модели стъклени чаши са именно тези за вода. Обикновено са с с вместимост между 200 и 350 мл и се предлагат в различни визии, които са удобни за използване.

Но не само водните чаши са от онези съдове, с които има нужда да бъде оборудван един дом. По отношение на останалите течности, които се консумират има и други, които е добре да предвидите. А такива безспорно са:

 • За кафе;
 • За чай;
 • За твърд алкохол;
 • За вино – бяло или червено;
 • За коктейли;
 • Фрешове;
 • Фрапе и други.

Вариантите за стъклени чаши са много и според това какви видове напитки ще бъдат консумирани с тях можете да изберете размери, форма, вместимост и т.нат.

Достатъчно ли е обаче само да се определи вида на този тип продукти преди те да бъдат избрани. Оказва се, че в търговските обекти наистина има куп възможности и това до някаква степен обърква потребителите. За да сте сигурни, че ще вложите парите си разумно бъдете взискателни и към качеството на стъклото, което е вложено в изработката на съответните съдове.

Какви са качествата, които чашите от стъкло трябва да притежават?

бутилка

Предвид, че са стъклени ги нарежда сред едни от най-лесно чупещите се. Не е кой знае каква драма, че даден елемент от комплекта за вода или кафе се е счупил. Целта е когато количеството на чашите намалее да се възползвате от онези идеи и предложения, които са надеждни, сигурни и могат да удовлетворят вашите ежедневни битови потребности.

За да бъде част от трапезната зона новите ви чаши е добре да притежават конкретни качествени показатели. Основите са:

 • Издръжливост на лек удар в твърд предмет;
 • Предпазване на ръцете от термично изгаряне особено при моделите, предназначени за кафе и чай;
 • Слой против надраскване при миене на съдовете в съдомиялна машина;
 • Безопасност т.е. материала да е годен за използване за хранителни цели и т.нат.

Има за какво да помислите преди да предприемете действия относно инвестирането в такива съдове. Определено не са без значение онези фактори, които се характеризират с това, че продуктите от каталога на MOVI.BG са разнообразни, с отлични качества и потенциал да служат дълго време. Затова винаги се ръководете от това къде могат да ви осигурят продукти, които да покрият вашите потребности и нужди.

Съдове, в които сервирате напитките на масата

Преди да се консумират напитките от чаши те се наливат в по-голям съд като кана или бутилка. Не е много приятно или хигиенично да поднесе айрана или плодовия сок директно с кутиите или пластмасовите опаковки, в които са закупени от магазина. За да е по-издържана трапезарията и храненето да е удоволствие то има защо да вложите съответните цени на стъклени бутилки. Освен, че са красиви този тип съдове се оказват важни и за съхраняването на различните видове напитки. Много по-добри ще бъдат вкусовите качества на течността, когато е поставена именно в стъклена бутилка.

Що с отнася до това, че повечето от вас ги приемат като ненужен разход бързаме да споделим, че офертите за стъклени бутилки са изключително символични. За сметка на това с покупката на такива изделия получавате:

 • Сигурен и безопасен съд;
 • Запазване вкусовите качества на напитките;
 • Лесно транспортиране и съхраняване на течностите в хладилник и т.нат.

А възможности по отношение на видовото разнообразие, което ще откриете тук е впечатляващо. Както вече споделихме в сайта на онлайн магазина, чиито линк представихме по-горе освен качествени и разнообразни стъклени чаши за различни напитки се предлагат и разнообразни съдове за по-големи количества течности. Сред тях най-интересните и купувани от потребителите са:

 • Кани;
 • Термоси;
 • Бутилки;
 • Чайници;
 • Буркани за домашна лимонада и още много други.

Идеята е винаги да имате на разположение правилното решение, с което да оборудвате трапезарията и да направите консумирането на напитки приятно, лесно и удобно. А цените на тези продукти не бива да ви притесняват. Както сами можете да се уверите в категорията на онлайн магазина са подбрани онези, които са супер изгодни, достъпни и често дефинирани като символични. Имате основателни причини освен качествени чаши да си набавите и бутилки, кани, чайници и други по-големи съдове, които да използвате при сервиране на различни течности.