неделя, април 21, 2024
Начало > ЕКО Мебели > Най-добрите дивани подходящи за трапезна маса

Най-добрите дивани подходящи за трапезна маса

диван

Обикновено сме свикнали при покупка на холов диван да внимаваме с това той да се впише и да си партнира идеално с останалата мебелировка най-вече с масичката, която задължително следва да бъде под нивото на седалищната част. Но днес ще си говорим за друг вид мека мебел с ъглова форма, а именно трапезните дивани за висока маса, подходяща за хранене. Популярни са като кухненски, трапезни модели, които са предназначени да заменят успешно столовете и така да създадат една по-приятна обстановка за хранене и събиране на семейството. Кое ги нарежда сред мебелите, които се радват на огромен интерес предстои да ви разкажем в следващите редове.

По какво се различават от холните

Има няколко съществени акцента, по които холните и трапезните ъглови дивани се отличават един от други. Независимо, че става въпрос за мека мебел с Г-образна форма то имайте предвид, че тук определено се касае за съществени видими различия, които няма как да бъдат пренебрегнати.

Трапезните се отличават от тези за хол по:

  • Размерите, които са два до три пъти по-минималистични от всеки друг традиционен модел;
  • Височина на седалката, която е с поне десетина сантиметра на по-високо ниво от тази на холния ъгъл;
  • Удобен е за използване заедно с маса за хранене, която се отличава с много по-впечатляваща височина спрямо холните помощни модели.

Това, че е малък, но с по-висока седалка гарантира, че трапезния ъгъл е прекрасен и идеален вариант, благодарение на който може да се разчита за осигуряване на интериор, който е естетичен, стилен и уютен.

Многофункционални и удобни мини дивани

диван за хранене

Безспорно мини пропорциите не са повод да бъдат пренебрегвани тези дивани за високи маси. Те са прекрасно допълнение към трапезния кът и не случайно се дефинират като едни от най-многофункционалните решения, на които можете да разчитате за осигуряване на комфортна и приятна обстановка.

Ключови функции, които са им присъщи се отнасят до:

  • Наличие на лежанка, която може да бъде използвана за кратка почивка;
  • Ниша за багаж, която е позиционирана под седалката на трапезния ъгъл;
  • Механизъм за трансформиране в легло;
  • Мекота на облегалките, които позволяват да се отпуснете и да се отървете от натрупаното през деня напрежение.

Идеални за аранжиране с високи маси тези мини варианти мека мебел определено се радват на огромна популярност заради качествата, които притежават. Те са прекрасни, иновативни и винаги в готовност да ви послужат, когато се нуждаете от идеална и комфортна среда в зоната за хранене.