понеделник, май 20, 2024
Начало > ЕКО Новини > Аргументи за оборудване на димоотвода с двустенни коминни тела

Аргументи за оборудване на димоотвода с двустенни коминни тела

коминни тела

Отоплителния сезон обикновено свързваме с високите сметки за електричество, които следва да заплатим. Има достатъчно причини да се потърсят по-рентабилни решения и точно поради това все повече домакинства прибягват до различни алтернативни източници като печки, камини и котли. Но този тип уреди водят след себе си необходимостта от изграждане на система, която да бъде свързана с ефективното и безопасно отвеждане на димните газове. Ролята на димоотвода тук е решаваща по отношение на създаването на приемливи, уютни и комфортни условия в обекта през зимните месеци. Точно затова днес ще ви срещнем с коминни тела – https://www.balkanenergy.bg, които могат да ви гарантират правилно и високоефективно използване на уредите.

Същност на коминните тела

Много от потребителите не правят разлика между онези модели едностенни кюнци и коминните тела. А всъщност тя е съществена и водеща за определянето на крайното решение относно оборудването на димоотвода. Принципа на приложение при двата типа тела е идентичен, но що се отнася до устойчивост, издръжливост и ефективност наистина е важно да споделим, че се касае за гама решения, които се характеризират с различни качества.

Коминните тела са по-висок клас продукти, които са в състояние да създадат модернистична, функционална и сигурна организация при отвеждането на дима, вредните вещества и миризмата извън обекта по време на отоплителния сезон. Точно поради това е необходимо да се фокусирате и вие върху онези важни принципи, които са ключови за това да се създаде безпрецедентно комфортна атмосфера през зимата. Този тип коминни тела се характеризират със следните свойства:

 • Дълголетие;
 • Издръжливост на много високи температури;
 • Подобряване работата на отоплителния уред;
 • Създаване на безпрецедентни условия за ефективност и удовлетворение;
 • Оптимизиране на разхода на гориво;
 • Гарантиране на отлично усвояване на топлинната енергия.

Много по-добри са от обикновените кюнци и точно поради това си струва да инвестирате в такива модели тела, благодарение на които димоотвода да бъде изграден по най-високи стандарти за безопасна експлоатация.

Защо ги наричат двустенни?

димоотвод

Коминните тела за разлика от обикновените кюнци се състоят от три основни компонента. Два от тях са иноксовите тръби, а третия е изолацията, която се поставя между тях. По този начин изградено коминното тяло гарантира много добра защита и сигурност при използване на отоплителното съоръжение. Двете стени са наистина много решаващи за това да се постигне качествено, удобно и практично оборудване, което да позволи максимално ефективното отопляване на обекта.

Двустенни са предвид факта, че се състоят от две стени. А точно този принцип на изработка ги нарежда сред значително здравите и издръжливи във времето решения, на които можете да разчитате. По най-високи стандарти за качество се изработват тези димотводни тела, което е причина за отличните експлоатационни показатели, които са им присъщи.

В обобщение ще споделим, че когато става въпрос за продукти от категорията е логично да се вземат под внимание следните особености, от които можете да се възползвате и вие с инвестиране в такива коминни тела:

 • Лесен монтаж;
 • Гаранция за отлично качество;
 • Много високо ниво на ефективност;
 • Подобряване работата на уредите;
 • Значително намаляване на разходите за отопляване.

Струва си да помислите за замяна на обикновените кюнци с двустенни коминни тела, тъй като те биха ви гарантирали много добро ниво на ефективност и удовлетворение.

Колко ще ви струват?

Цените на тези димоотводни аксесоари са по-високи от останалите, които се предлагат на пазара. Причините за това се конкретизират с факта, че става въпрос за много по-сигурни и качествени елементи с перспективно използване във времето.

Това, което ще отчетем при елементите от категорията е, че офертите са по-високи заради спецификата на телата и качествата им. Когато държите да инвестирате разумно и отговорно има защо да се възползвате от продукти, които биха се погрижили за оптималното удовлетворение през зимния сезон.