понеделник, юни 24, 2024
Начало > ЕКО Строителство > Какво включва монтажа на екологичен климатик?

Какво включва монтажа на екологичен климатик?

еко-климатик

Въпреки, че климатиците са стандартни уреди, които използваме в дома за отопление и охлаждане то с тяхната покупка не означава, че веднага можем да ги включим в електропреносната мрежа и да ги използваме. Спецификата на системата се състои в това, че се изисква професионален монтаж, който да гарантира високата ефективност от експлоатацията. Има два типа монтаж на климатици – стандартен и специфичен.

еко-климатик

Повечето клиенти, купувайки нов климатик избират стандартното инсталиране, тъй като обикновено то се предлага безплатно от търговеца. Има определени детайли, които са свързани с универсалния монтаж на екологични климатици. Те са свързани с монтаж на вътрешно и външно тяло като за целта трябва да се осигури достъп до дома и балкон, от който да бъде извършено инсталирането на климатичната система. Извършването на монтажа на екологичен климатик се постига с едно посещение, което отнема обикновено не повече от час до два, в зависимост от сложността и достъпа до жилището, където ще се позиционира климатика. Стандартния монтаж е тип ограничен, тъй като на практика клиента има право на полагане на тръбен път до 3 метра между външното и вътрешното тяло. Така, че ако имате по-специални изисквания по отношение на това външното тяло да е на една стена, а вътрешното на друга то вече ще се наложи да си заплатите за специализирано инсталиране, съобразно индивидуалните ви претенции.

Независимо, че единия монтаж е безплатен, а другия платен и в двата случая можете да разчитате на абсолютен професионализъм от страна на операторите, които са наети за извършването на услугата. Здравото привързване на тръбите, окабеляване, изолация, дренаж, вакуумиране на тръбите и всички останали детайли са част от основните правила за извършването на правилно инсталиране. За да се издаде гаранционната карта на електроуреда техниците задължително извършват тест и пускане на системата за ад се установи дали не са направени пропуски. Клиента попълва протокол, в който ако има някакви забележки по отношение на качеството на монтажа може да ги отбележи или да изисква от техниците тяхното отстраняване.

Надеждно  извършеното позициониране на климатика е повод да се радвате на уют и комфорт в дома си, без значение какви са атмосферните условия навън. Не се доверявайте на техници, които не са препоръчани от търговеца и не разполагат с нужния лиценз за извършване на подобна дейност. Правилото е да се гарантира ефективност, рентабилност и постигане на желаната температура с помощта на добре работещ еко климатик. А дали функционирането му ще бъде в норма зависи от коректното инсталиране.