понеделник, май 20, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Полезна информация за смяната на щранговете в жилищните сгради

Полезна информация за смяната на щранговете в жилищните сгради

вик ремонт

С наближаването на предстоящия ремонт у дома е важно да се направи план за действие. Много домакинства използват момента за да подменят тръбите на ВиК системата в дома си, тъй като наистина остарелите и амортизирани от дългогодишното ползване щрангове е препоръчително да се подменят д цел превенция и избягване на потенциални аварии. За подмяната на щранговете и това как да намерите опитни специалисти в София ще си говорим днес, така че ви приканваме да продължите с четенето, защото информацията, която ще предложим е доста интересна и полезна.

Кога настъпва момента за смяна на щрангове в една сграда

Най-често в жилищните сгради възниква потребността да се сменят тръби, фитинги и щрангове. В столицата има много сгради, които са строени преди десетилетия, което е предпоставка за възникване на аварийни ситуации. Главните причини, които провокират клиенти да търсят подмяна щрангове София са свързани с:

 • Предстоящи ремонти на жилището;
 • Чести течове в сградата;
 • Корозирали и дефектни щрангове;
 • Амортизиране на инсталацията.

Независимо дали става въпрос за вертикални или хоризонтални щрангове тези причини са доста сериозни и не бива да се отлагат ремонтните работи, които да върнат спокойствието на домакинствата в обитаемата жилищна сграда. Така, че е важно да се отбележи това, че всъщност няма кой знае какво значене дали сградата е ново или старо строителство, защото авариите от ВиК системите могат да възникнат  по всяко време. добре е да подходим отговорно и наистина да обърнем внимание на това, че за да бъдат сменени тези водещи компоненти от инсталацията е повече от задължително да се наеме компетентен екип от професионални водопроводчици.

Задължително ли е цялостна подмяна на щранговете

Много клиенти се опасяват, че ремонтните дейности по ВиК инсталацията ще изляза от рамките на предвидения бюджет. И действително  е така ако се оставите в ръцете на аматьори, които предлагат уж по-евтино извършване на ремонтните дейности. Днес ще представим екип, чиято основна мисия е не да събере таксите за подмяната на щранговете от домакинствата, в която жилищна кооперация в София има някаква авария, а да се разреши проблема по най-качествения начин и то са пълна гаранция за ефективно функциониране. ВиК Хелп е утвърден екип от професионалисти, които работят на територията на столицата и цялата страна. За да бъдат ефективни и качествени ремонтните работи е от съществено значение да се извършат основните етапи, които гарантират правилно функциониране на новите щрангове:

щрангове
 • Анализиране на ВиК системата и повредените водопроводни щрангове;
 • Подмяна на дефектиралите и тестване на работата на системата при пълно натоварване;
 • Използване само на доказани висококачествени материали, с многогодишна гаранция за издръжливост, безопасност и устойчивост;
 • Изготвяне на план за подмяна на щранговете с оглед на това да не се създава предпоставка за дълго спиране на водоподаването и дискомфорт на домакинствата, живущи в сградата.

От ВиК Хелп проявяват висока отговорност към ангажиментите ,които поемат за подмяната и ремонта на дефектирали щрангове. Клиентите остават максимално удовлетворени от професионализма и качеството на извършените услуги както разбира се  и разумната цена за ремонтните дейности.

Колко струва смяната на щранговете

Въпроса безспорно вълнува мнозина софиянци, на които им предстои да се справят с подобни дейности. Факт е, че самите работи по смяната на щранговете са изключително сложни поради това, че достъпа до тях не винаги е лесен. Така, че ако трябва да визираме колко би ни струвал един ремонт на щранговете то имайте предвид, че цената ще зависи от:

 • Сложността на ремонта;
 • Вертикални или хоризонтални щрангове трябва да бъдат подменени;
 • Колко тръбен път следва да бъде сменен;
 • Цялостно или частично ще бъдат подменени дефектиралите щрангове;
 • Какви материали ще се използват и т.нат.

Преди да започнат каквито и да било ремонтни дейности е препоръчително да поискате от ВиК Хелп или друга наета за ремонта в София фирма подробна оферта. Това ще гарантира изпълнение на сключения договор и поемане на нужните гаранции.