вторник, юли 23, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Как се регистрира европейски патент?

Как се регистрира европейски патент?

изобретение

Регистрирането на европейски патент представлява специална категория интелектуална собственост, при която е много важно да бъдат изпълнени прецизно всички процедури, които Патентното ведомство изисква. В сайта на https://ipconsulting.bg е изложена основната информация, която ще ви помогне да се запознаете с всички обстоятелства, които се отнасят до реализирането на процесите и спазването на указанията за провеждането на етапите за подаване на заявка. Лесно ли се регистрира европейски патент? С какви казуси и проблеми най-често се сблъскват изобретателите? Ако се интересувате от отговорите на тези въпроси ве каним да продължите с четенето. В днешната тема ще повдигнем завесата около регистрирането на европейски патент с помощта на консултантска фирма.

Особености

За разлика от регистрираната интелектуална собственост в Патентното ведомство на Република България то това, което е необходимо да знаете за европейските е, че те са с дост по-мащабен обхват. Често в сайтовете, които се представят такива варианти за интелектуална собственост този тип патенти се дефинират като международни. Не, всъщност това не е грешка, защото в крайна сметка конвенцията е подписана както от членките на Еврозоната така и от страни,  които са извън нея. Именно поради това не е грешно да се фиксира като международна интелектуалната собственост върху изобретение.

Списъкът със страни, които са членки на Еврозоната очевидно е дълъг. Разбира се сред тях е нареждат Страните членки на Европейската конвенция са : Белгия, Германия, Франция, Люксембург, Нидерландия, Швейцария, Великобритания, Швеция, Италия, Австрия, Лихтенщайн, Гърция, Испания, Дания, Монако, Португалия, Ирландия, Финландия, Кипър, Турция, България, Чехия, Естония, Словакия, Словения, Унгария, Румъния, Полша, Исландия, Литва, Латвия, Малта, Хърватия, Норвегия, Северна Македония, Сан Марино, Албания, Сърбия, Черна гора. Но не до тук се свежда обхвата на патента, който ще регистрирате. Важно е да знаете, че можете да разчитате на териториална защита и в:

  • Мароко;
  • Тунис;
  • Камбоджа;
  • Република Молдова и други.

Особена привилегия е да се възползвате от такъв тип патентоване, защото изобретението ви ще бъде защитено на международно ниво.

Какви услуги предоставят на клиентите си консултантските фирми?

патент

Може би това, което е важно да споделим е, че е особено приоритетно да се вземат под внимание всички онези детайли и аспекти, които са в основата на реализирането на вашите проекти, които са свързани с осигуряването на една по-добра защита на вашия интелектуален труд. Затова и услугите, които се представят от консултантите се приемат като много добра и ефективна мярка, що се отнася до:

  • Представителство пред институциите, към които следва да бъдат подадени всички изискуеми документи;
  • Извършване на проучвания, които да докажат, че изобретението ви отговаря на изискванията за техническа приложимост;
  • Осигуряване на коректно попълнена заявка що се касае до спазването на процедурата за регистриране на Европейски патент;
  • Осигуряване на процесуална защита по отношение на това да се създадат по-добри финансови условия за извличане на дивиденти от прилагането на вашето изобретение в определени сфери на промишлеността;
  • Валидиране и управление на патенти и други.

Характерно за прилагането на такъв тип услуги е това, че можете да разчитате на професионално отношение и прецизно спазване на изискванията за попълване и подаване на данни, които се отнасят до регистрирането на патент.

Какви са тарифите

Обикновено дължимите тарифи за регистрирането на европейски патент за изложени в сайта на Патентното ведомство. В зависимост от това какъв вид интелектуална собственост желаете да регистрирате се плаща и съответната годишна такса към институцията.

Разбирате стойността на услугата към консултантската фирма е съвсем различна и тя зависи от набора услуги, които желаете да използвате. Когато имате интерес към пълен пакет представителство то тогава офертата би била по-висока, но пък времето, което ще си спестите е наистина основателен аргумент да възложите регистрацията на експерти с доказан опит.