сряда, септември 27, 2023
Начало > ЕКО Полезно > Комфорта в банята може да осигурите с лира за отопление

Комфорта в банята може да осигурите с лира за отопление

лира за баня

Топлината е необходимост през студените зимни дни и то не само в обичайните помещения, в които прекарваме повече време като спалнята, всекидневната или трапезарията. Тя е приоритет и в санитарните зони, където провеждаме личната хигиена, къпем се, мием лицето, използваме тоалетна. Как според вас най-лесно можете да подобрите и повишите температурата в тази зона? Вариантите са няколко, но на фокус днес ще бъдат лири за баня – https://www.balkanenergy.bg.

Причини да инвестирате в такива отоплителни тела

Съществен аргумент да изберете ефективна алтернатива за осигуряването на топлина и комфорт в банята са необходимостта навсякъде в жилището да се чувствате уютно. В името на личното ни удобство е важно да подходим така, че да не изпитаме усещането, че не сме вкъщи, а на открито. А зимата температурите в банята могат  паднат доста, особено ако санитарната зона е крайно помещение и реално от ниските температури я дели само една стена.

лира

Не само защото искаме да се отпуснем и да ни е повече от комфортно дори, когато навън температурите са под нулата отопляването на банята с лира е необходимост, поради следните причини:

  • Винаги можете да разчитате на сух и топъл халат, който да облечете след излизане от ваната или душ кабината. Това е приоритет за по-зиморничавите, които обичат да усещат топлата лака на материите, които ги обгръщат. Поставен на лирата халата ще поеме топлината и така ще бъде дискретно и приятно топъл  за да ви достави удоволствието да се отпуснете в неговите обятия;
  • Няма нужда да хабите нежните облекла и материи като ги сушите в машина, а просто ги поставяте върху ребрата на лирата и ги изсушавате лесно и бързо;
  • Подсушавате въздуха в банята и така можете да намалите риска от поява на плесен и мухъл, които са типични за мокрите помещения.

Ето, че има достатъчно аргументи за това да инвестирате в уред като едно изключително ефективно и практично решение, с което не само си осигурявате повишаване на температурите, но разполагате и с други приоритетни аспекти, които определяме като ефективни за ежедневните ви дейности.

Как се избира

Необходимо е на първо място да се запознаете с видовете лири за баня като така ще можете да направите анализ на тенденциите, които ще откриете на пазара. Ще обърнем внимание на най-ключовите, тъй като на тях можете да се доверите за осигуряване на оптимално удобство през зимните месеци.

Класификацията при лирите се конкретизира върху:

  • Начин на захранване

По този принцип лирите биват електрически и такива за парно отопление. При електрическите е необходимо да имате в близост контакт, а за вариантите, които са част от отоплителната инсталация за парно е нужно лирата да бъде свързана посредством тръби с останалите елементи от системата. И двата типа са особено ефективни и наистина функционални;

  • Поред дизайна и размера

Тук многообразието е повече т впечатляващо. Ако ще използвате повече като сушилник отколкото като средство за отопляване то е добре да си изберете оптимално голяма лира, която да може да поеме повече като количество облекла. Именно така ще покриете двете си основни потребности – за топлина и винаги сухо пране. Дизайнерски, мини варианти, големи – това, което ще откриете в каталога на balkanenergy.bg няма как да не ви впечатли;

  • Според материала

Препоръчително е да заложите на алуминиеви, тъй като това са вариантите, които са най-издръжливи на влага и корозия. С тях си осигурявате дълголетна експлоатация. Те са лесни за монтаж, не изискват поддръжка и освен това са деликатни към вещите, които ще сушите или топлите върху тях.

С отоплителните уреди за баня от balkanenergy.bg си гарантирате топлина и уют в зоните за лична хигиена дори през студените зимни месеци. Инвестирайте сега за да ви е приятно и комфортно, когато външните температури паднат под нулата.