четвъртък, май 30, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Как да изберем кошари за бебета?

Как да изберем кошари за бебета?

След като сте научили хубавата новина, че ще ставате родители е важно да осигурите на бъдещето си бебе продукти, благодарение на които да се адаптира по-лесно към новата среда за живот. Кошарите за бебета са едни от най-важните в спомагането за по-лесна адаптация през първите няколко месеца, затова е важно те да бъдат избирани внимателно. Правилните кошари за бебета имат главна роля за съня и комфорта на детето, защото именно в тях бебетата прекарват най-много време. Предоставяме ви ценни съвети за най-добрия избор на бебешки кошари още сега.


1. Бебешки кошари и безопасността на бебето


При избора на бебешка кошара трябва да се ръководите на първо място от това тя да бъде максимално безопасна за вашето мъниче. Особено ако сте се насочили към сглобяема кошара, трябва да сте сигурни, че тя ще отговаря на минималните изисквания за здравина в сглобен вид. Уверете се, че моделът, към който сте насочили няма липсващи елементи и няма остри ръбове или изпъкнали части, които биха били опасни за детето.  И тъй като в един момент децата стават по-палави, дори и на сън, трябва да сте убедени, че няма възможност за заклещване или падане. В момента на пазара има и модели кошари с мрежа, благодарение на която може да наблюдавате детето си по всяко време.


2. Кошари за бебета и удобни бебешки матраци


При покупката на бебешка кошара, трябва да имате предвид и бебешкия матрак, за да изберете кошара със стандартни размери за матрак. Съветваме ви да избягвате покупка на комплект бебешка кошара с матрак, а да предпочетете варианта за отделно закупуване на матрака, за да може да заложите на модел, подходящ за дете. Препоръчително е да закупите малко по-твърд и ортопедичен матрак, който да отговаря на изискванията за детски матрак. 


3. Кошари за бебета – практични варианти


Когато настъпи моментът за покупка на кошара, се замислете, че това е продукт, който вашето дете ще използва непрестанно и дълго. Затова ви съветваме да изберете кошари за бебета, които са подходящи за употреба не само от новородени, но и от деца на по-голяма възраст. Това означава, че трябва да се информирате предварително за килограмите, които издържа. Хубаво е да съчетаете практичното с комфортното. Ако често ви се налага да пътувате задължително трябва да се сдобиете и със сгъваема кошара, която да транспортирате лесно. Друг вариант и са моделите бебешки кошари с колелца, които могат да се местят в различни помещения при нужда. Бебешките кошари с отделни нива и с допълнителен повивалник също ще ви спестят време и място, защото няма да се налага да инвестирате отделно в такива. Най-практичното решение без съмнение са кошарите, които могат да се трансформират от кошара в детско легло. Хубаво е кошарата да разполага и с допълнителни шкафчета или джобчета за съхранение на вещи от първа необходимост. 
След като ви споделихме кои са най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание при покупка на бебешки кошари възниква въпроса „От къде?“. Вече не е нужно да обикаляте с дни по магазините, защото в Bebeland.net с няколко клика ще откриете всичко необходимо за детето ви и неговия комфорт. Не забравяйте, че бебешката кошара е продукт, в който си заслужава да инвестирате повече средства, така че се доверявайте само на доказани онлайн магазини, предлагащи качествени и оригинални продукти.