четвъртък, май 30, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Котли на пелети – интелигентното икономично отопление

Котли на пелети – интелигентното икономично отопление

котел на пелети

Покупката на отоплителен уред е свързана с това да избере такъв, който наистина ще ни топли, но не на непосилна за бюджета ни цена. Фокусираме се днес върху един много иновативен вариант, при който не само се търси оптимална ефективност, но намаляване на разхода на гориво. Огромен избор от пелетни котли ви очакват в https://www.balkanenergy.bg и в днешната публикация ще ви разкажем за решенията, които са изключително надеждни, функционални и безопасни. Все пак уюта и топлината през зимата не са без значение за домакинствата, което е основателна причина да се инвестира в такива уреди, които могат да ни ги осигурят.

С какво котлите на пелети се различават от камините

Квадратурата на един имот е първото, с което домакинството се съобразява при подбор на отоплителен уред. Когато квадратурата е по-голяма то това, от което се нуждаем е мощно решение, с което да обхванем целия имот. С климатици и печки във всяко едно помещение освен с високи сметки няма какво друго да постигнем и точно породи тази причина търсим метод, който е много по-адекватен и приложим за площ между 100 до 300 кв.м. Тук е време да отбележим аргументите си, че именно благодарение на котлите на пелети можем да разчитаме на много по-мощно и всеобхватно отопление и то с ниски месечни разходи.

Котлите се отличават от камините именно по своята мощност, но също така и по:

 • Възможност за изолиране на уреда и инсталиране на място, където няма да отнеме от обитаемата площ;
 • Осигурява много приятно отопление и бързо дома достига желаната температура;
 • Инвестицията си заслужава и от гледна точка на много по-икономичния режим на работа и минималното количество пелети, което се консумира за отопляването на цялата площ.

Много здрави, сигурни и безопасни решения, които биха служили дълго във времето. Така накратко можем да дефинираме котлите на пелети и основните им разлики с други алтернативни уреди и рушения.

Някои важни изисквания

котел

За да се възползвате максимално от котлите е добре да знаете че:

 • Те могат да се монтират в зона, която е в близост до димоотводна система;
 • Уредите са компактни като размер, но въпреки това е необходимо да предвидите проветриво място, където да ги инсталирате;
 • Удачни са балкони, тераси, стълбища, мазета, където няма риск от възникване на аварии и има добра циркулация на въздуха;
 • Използвайте автоматизацията за да можете да контролирате изцяло и напълно разхода на гориво и отоплителния процес;
 • Изберете такъв уред, който е с нисък енергиен разход и работи с всякакъв вид пелети.

Има редица особености, с които е желателно да се съобразите, когато купувате котел на пелети. Тъй като става въпрос за универсални и функционални решения то имайте предвид, че с този тип отоплителни решения можете успешно да се справите с ниските температури независимо от това дали живеете в къща или апартамент. Котлите са приспособими и наистина могат да послужат ефективно за да бъде у дома приятно и комфортно.

Какви са цените

Уредите от този тип може да си мислите, че са прекалено високи. Всъщност, когато се запознаете с каталога от решения на магазин Balkan Energy ще установите, че се касае за една много интересна опция, която ще ви позволи с минимални средства да си осигурите приятен и стабилен микроклимат, в който тялото ви да се чувства прекрасно.

В зависимост от спецификацията и мощността на уреда, неговия дизайн както и производител можете да разчитате на идеално отоплен дом с ниски разходи на гориво. Цените на котлите стартират от около 2500 лева и достигат до 5000 лева като факторите, които имат отношение върху инвестицията са:

 • Тип на жилището/имота;
 • Мощност на уреда;
 • Автоматизация;
 • Страна на произход;
 • Дизайн;
 • Функционалност;
 • Методи на обслужване и други.

Изберете екологично решение, което не само ще ви служи безотказно, но ще ви служи перспективно.