неделя, юни 23, 2024
Начало > ЕКО Мебели > Съвети за избор на спалня – какво е наистина важно, споделят от Лени Стил

Съвети за избор на спалня – какво е наистина важно, споделят от Лени Стил

Сега или на по-късен етап, необходимостта от ново легло няма да ни подмине. Когато дойде време да се заемем с неговия избор, трябва да следваме индивидуалните си изисквания за качество и визия на кревата, както и актуалните тенденции при интериора.

Добре е да сте информирани, че предложенията по магазините не са никак малко – има както по-обикновени и евтини спални, така и доста по-луксозни, които струват и повече.

Как да изберем ново легло, съветват експертите от Лени Стил

Екипът на магазин за легла – mebelilenistyle.com съветва да мислите практично, но наред с това и да не пренебрегвате дизайна на бъдещия си креват. От водещо значение е той да съответства на останалия интериор, но най-вече да е по вкуса ви. Други важни критерии за избор са:

  • функционалните възможности на елемента – леглото може да е с повдигаща рамка, или да е снабдено с допълнителни чекмеджета за съхранение на багаж. Могат да се открият и 2 в 1 конфигурации, при които са налични две позиции за сън. Модулните конструкции са също вариант, като при тях намираме цяла композиция от мебели за спалня. Характеризират се с двуетажна конструкция и са снабдени със стълба, която свързва отделните нива;
  • видът на материалите, от които е изработена спалнята – ПДЧ и МДФ са двете най-често използвани видове дървесини за направата на мебели, в това число и легла. Отличават се с висока износоустойчивост и практичност. И двата материала се почистват и поддържат лесно, а това е важно за организацията на домакинството и за постигането на висока хигиена у дома;
  • стойността на продукта/цената – за някои купувачи не е проблем да похарчат повече пари за ново легло, но за труди това би могло да е сериозен проблем. Съобразете се с финансовите си възможности и потърсете предложения, които да са ви по джоба.

Ако искате да имате комфортна, красива и уютна спалня, не правете компромиси с дизайна на нито един от компонентите – освен качествени, те също трябва да притежават и висока естетика, за да ви носят естетическо удоволствие ден след ден и година след година!

В какви размери можем да ги открием

Най-важното нещо при избора на легло е размерът. Той е онзи аспект, който трябва да обмислим много внимателно, но преди това да се запознаем с възможните варианти:

  • единично – подходящо е за един човек, както се подразбира от името му. Търси се много за детски стаи и за хотелски помещения;
  • двойно – може да се използва от двама души, но и от един. Този модел легло осигурява свобода на движение и е страхотен начин да си осигурим максимален комфорт по време на сън и не само;
  • персон и половина – спалните Приста са перфектно решение за по-малки стаи, където обаче отново се търси функционалност и естетика. Могат да се използват от един човек и от двама души.
  • ъглово – характерното при него е вътрешната рамка, която прилепва плътно до стената. Ъгловите легла се предлагат и с ракла, като могат да бъдат използвани по две. Много от тях са снабдени и с повдигащ механизъм, който предоставя допълнително пространство за съхранение на лични вещи непосредствено под матрака;
  • кожени – точно този вид спални са уникални, защото изглеждат изумително добре. Освен красиви, те са също така и много удобни за използване – свързват се с лукс, мекота, изящество и с възможност да ги комбинираме с всякакви други мебели в нашия дом.

Към който и модел креват да клоните, най-важното нещо си остава високото качество. Когато то е на ниво, и ние ще сме доволни от визуалните и функционални качества на леглото, което сме закупили.

Откъде да купим жилищно обзавеждане

Да изберем подходяща мебел не е достатъчно. Намирането на читав магазин, където цените са ниски, е също водеща предпоставка за това да останем напълно доволни от извършената селекция. Лени Стил е подходящо решение в случая – там ви очаква каталог от всякакви мебели за дома със страхотна изработка, на която всеки купувач дър