неделя, април 21, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Какво е важно да знаем когато избираме осветителни тела за дома си

Какво е важно да знаем когато избираме осветителни тела за дома си

плафон

Когато влезете в жилището на някой първото което забелязвате е осветлението. Стилните и качествени осветителни тела винаги правят добро впечатление и предразполагат към уют и комфорт. Интериорът на всеки дом трябва да бъде приоритет за неговите собственици, а в случая детайлите правят силно впечатление. Ако внимателно определите различните места на полилеите, настолните лампи и другите артикули, ще имате една невероятна жилищна атмосфера. Днес ще ви представим няколко съвета за това как да подберете подходящите модели. За целта се доверете на доказан търговец като Atg.bg.

Как лесно да изберем подходящи осветителни тела

Предлагаме ви като начало да разгледате внимателно помещенията, които смятате да промените купувайки нови лампи. Трябва добре да прецените за какво използвате съответната стая, колко на брой осветителни тела ще са ви необходими и разбира се в какъв размер. Определете ясно целите си и в зависимост от тях поръчайте най-подходящото. Ето и няколко ключови момента които ще ви помогнат:

осветително тяло

  • Използвайте различни модела в едно помещение – в по-големите стаи където се обособяват отделни функционални зони е най-добре да заложите на няколко различни модела. Това правило в пълна сила важи за кухнята, трапезарията, хола или банята. Например в кухнята трябва да осигурите силна светлина около работния плот, за да се чувствате комфортно докато подготвяте продуктите за готвене;
  • Вградените осветителни тела са изключително атрактивни – може да използвате подобен тип артикули в по-голям хол, където искате да акцентирате върху определена зона. Височината на стаята ви дава тази възможност;
  • Луксозният полилей е акцентът в хола – трябва да обърнете внимание на размера и силата на светлината. Съвременните полилеи са изработени изключително красиво и винаги ще се забележат щом влезете в стаята;
  • Помислете и за детската – докато малчуганите спят осигурете необходимата приглушена светлина. Тя е важна, за да не се страхуват от тъмното.

Отделете нужното време и разгледайте всички модели осветителни тела, защото те ще помогна да направите уютна атмосфера и да създадете търсения комфорт в дома си.

Кои са актуалните видове осветителни тела

Предлагаме ви малко информация за основните варианти, които ще откриете в интернет магазина. Когато сте запознати с тях по-лесно ще направите своя избор:

  • Плафон – те се монтират плътно до тавана и по този начин не отнемат от простора в стаята;
  • Аплик –  поставят се на стената и в повечето случаи трябва да вземете поне два броя, за да създадете необходимата симетрия;
  • Полилеи – заемат повече място, тъй като играят и декоративна роля. Повечето клиенти избират полилей за всекидневната или трапезарията.

Освен тези модели може да разгледате и много други в сайта на Atg.bg. Поръчайте съвременни осветителни тела онлайн.