вторник, юли 23, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Какви методи прилагат професионалистите при почистване на фасади

Какви методи прилагат професионалистите при почистване на фасади

почистване на фасади

Спецификата и сложната архитектура на някои сгради изисква за тяхното почистване и поддържка да се наемат професионалисти. Не случайно външния вид на фасада е от съществено значение за всеки бизнес, което от своя страна налага търсенето на специалисти, които да бъдат наети за справяне с нелеката задача да освежат и върнат първоначалния облика на сградата. Професионално почистване на фасади е услуга, която набира изключителна популярност, тъй като се отнася до прилагане на иновативни и подходящи методи за отстраняване на замърсяванията в зависимост от типа на облицовката на имота.

Индивидуален подход за всяка сграда

Не случайно акцентираме на наемането на професионален екип. Специфичното при поддръжката на една сграда е в това, че се търси подходящия способ за нейното освежаване. Когато се налага да се подходи експертно е важно да се вземат под внимание:

  • Площ, която трябва да бъде почистена;
  • Етажност на сградата;
  • Вид на облицовката, мазилката;
  • Степен на замърсеност;
  • Гладкост на повърхностите, които са обект на почистването;
  • Конструктивни особености на сградата т.е. има ли орнаменти и други архитектурни препятствия, с които екипа трябва да се съобрази.

На практика е необходимо да се приложи съвсем индивидуален подход за да се постигне перфектен резултат, с който сградата ще изглежда така все едно е наскоро построена.

Методи на почистване

почистване на сгради

Тънкостите при професионалното почистване се състои в това наетите специалисти да оценят правилно ситуацията и да предприемат такива действия, които биха имали положителен ефект. Едно от правилно взетите решения е в това да се прецени кои методи са приложими спрямо спецификата на архитектурата на сградата. Тъй като има различен тип облицовки то несъмнено и подхода за почистване следва да бъде съобразен с това кои от вариантите биха били наистина приложими към възможностите за почистването на фасадата.

Всяка различна повърхност се нуждае от съответното внимание и благодарение на индивидуалния подход професионалния екип може да гарантира неповторими и удивителни резултати. Най-често срещаните методи за поддръжка на фасади са:

  • Използване на вишки, които повдигат специалистите до нужната височина за да се извърши почистването на прозорци;
  • Прилагане на метода алпинисти, при който специално обучени работници биват спускани от височина за да могат да стигнат до труднодостъпните стъклени фасади на сградата;
  • Пясъкоструене е метод, който е изключително ефективен за фасади, които са облицовани с различни видове каменни облицовки.
  • Почистване със сух лед, приложим при поддръжка на орнаменти и почистване на сгради с архитектурна културна стойност.

Има защо да се обърнете към експерти, тъй като всяка една сграда си има своите особености, които е необходимо да се вземат под внимание при прилагане на съответната методика за почистване.