четвъртък, май 30, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Какво налага подмяната на радиаторите в жилището ни?

Какво налага подмяната на радиаторите в жилището ни?

радиатори

За да ни е топличко и уютно у дома основен приоритет на стопаните на едно жилище е да се осигури среда, подходяща за живот през зимния период. Алтернативите, които имаме никак не са малко, но всичко зависи от това къде живеем, каква е квадратурата на дома ни и колко сме готови да отделим като разход за отопление. Когато имаме отговори на тези важни въпроси е много по-лесно да стигнем и до крайното решение, на което да поверим благоприятната температура в дома за зимните месеци. А за столичани и то за онези, които живеят в апартаменти опциите се свеждат до три. Едната е отопление на апартамента в София изцяло с климатици, което означава повече разходи за електроенергия. Ще кажете, че днес моделите от висок енергиен клас са супер икономични, но за тях пък трябва да инвестират е доста средства и да чакате възвръщаемост. Следващата опция е използване на пелетни камини или такива на дърва, но пък съгласете се , че тук хамалогията и почистването определено не са от най-висока практичност. Третата опция за домакинствата от София, които обитават апартаменти е топлофикационното дружество. Така не само в цялото жилище ще бъде топло, но и опциите за контрол върху ползваната топлина е гарантирана.

стар радиатор

До тук добре, всеки би могъл да направи преценка на кой от вариантите за отопление да се спре. Основния въпрос обаче, който касае домакинствата отопляващи се с печки и ТЕЦ е това дали да разчитат на старата инсталация или да я ремонтират и подновят радиаторите. Характерно за отоплителната система е това, че на всяка цена е важно да се миниминизират загубите. А със стари чугунени радиатори това няма как да се случи. Остарялата система от времето на комунизма изисква да се направи качествен и сигурен ремонт, който да намали сметките, а освен това да е ефективно и пълноценно отоплението в жилището. Ето я причината да потърсите екип за смяна на радиатори София. Това със сигурност ще се отрази положително не само на разходите, които ще правите за отопление, но същевременно с това няма да се чудите как да прикривате грозноватите радиатори, които вече са корозирали и морално остарели.

С екип за смяна на радиатори в София ще получите възможността да запазите основната система, но подмяна на старите радиатори с нови ще даде един съвсем различен и иновативен облик на вашия дом. Вариантите за модел нови радиатори е такива от алуминий. Имайки предвид предимствата на тези модели както и техните качества то определено много от домакинствата предпочитат да направят такава инвестиция и да си осигурят ефективно и приятно отопление на една разумна цена. Сами ще установите още през първата зима с нови подменени радиатори, че не само успявате да ползвате в максимална степен топлината, загубите са минимални, а освен това и сметките няма да бъдат толкова високи както през предишни години. А да не забравяме също така, че визията на алуминиевите радиатори далеч превъзхожда тази на чугунените модели, които не само заемат прекалено много място, но и трудно се вписват в модерната концепция на интериора ви.

Решение има и то е да наемете специалисти за смяна на радиатори в София като по този начин ще повишите КПД на отоплението в дома си независимо дали ползвате домашна локална система за отопление, жилището е газифицирано или пък разчитате на ТЕЦ. При всички случаи имате нужда от нови радиатори, с които да гарантирате ефективен отоплителен сезон и уют във всяка зона на дома. Ако все още отлагате смяната на радиаторите помислете още сега за реални действия, тъй като зимата чука на вратата и е време да вземете нещата в свои ръце. Потърсете ВиК Хелп и запишете ден и час за смяна на старите радиатори с нови.