четвъртък, май 30, 2024
Начало > ЕКО Новини > Кои са причините за наемане на екип за професионално почистване на фасади

Кои са причините за наемане на екип за професионално почистване на фасади

почистване на фасади

Стъклените фасади са наистина красиви. Те придават елегантен и стилен външен вид на всяка сграда, но пък са доста трудоемки за почистване. Ако сте решили да преместите бизнес офиса си именно в такъв с огледални стъклени облицовки то имайте предвид, че трябва да сте наясно с поддръжката и грижата за такъв тип имоти. Неглижирането на чистотата може да се окаже причина за това бизнеса ви да попадне в сериозен застой, поради това, че неугледния външен вид на сградата, в която се намира офиса говори за безстопанственост. За справяне със ситуацията можете да потърсите информация на https://euroclear.bg/home-02-2-2-4-3/.

В какво се състои услугата почистване на фасади

Стъклените облицовки както вече споделихме са едни от най-красивите и впечатляващи. Но за да ги поддържате в такъв перфектен вид е необходимо периодично да им обръщате нужното внимание. Тъй като все пак се касае за дейности, които наистина са сложни поради височината на сградите е приоритетно да се възползвате от професионални услуги.

Дейностите на специалистите се отнасят до:

  • Анализиране структурата и архитектурата на фасадата;
  • Обезопасяване на служителите, които ще извършват почистването;
  • Даване на инструкции, които да повишат ефективността на процеса;
  • Използване на оптимално правилни способи, които са приложими при съответния вид сграда;
  • Прилагане на индивидуален подход за връщане на търговския вид на сградата.

Тъй като замърсяванията могат да бъдат от различно естество фирмите, които предлагат такива услуги използват техники, които са съобразени с типа на облицовката на сградата. А така можете да бъдете сигурни в безупречните резултати, които екипа ще гарантира.

Начини за почистване на фасади

фасади

Височината е един от най-затрудняващите за преодоляване моменти. Изключително важно е да подчертаем, че когато се търси ефективност, перфектен резултат и оптимална чистота фирмите, предлагащи такива услуги прилагат съответните способи за провеждане на почистващите действия. Едни от най-популярните са:

  • Алпийски способ. Тук обучени чистачи се спускат с помощта на въжета по фасадата с нужното за чистенето оборудване. Няма спор, че това е доста опасно, но когато е контролирано то процеса със сигурност ще даде безупречни резултати;
  • Чрез изграждане на скеле. Приложим е този метод за по-ниски сгради, но е доста трудоемък, тъй като предварително се налага да се монтира скелето така, че да осигури нужната безопасност на чистачите;
  • С помощта на вишка. Също използват често вариант, при който се цели достигане до замърсените зони. Приложим е при сгради с неголяма височина;
  • Хидравлични платформи. Така наречените асансьори са много добра алтернатива за почистване на фасади, тъй като в зависимост от размера и товароносимостта им могат едновременно да работят няколко специалиста по чистота.

В зависимост от приложената методика се определя и стойността на услугата. Професионално почистените фасади със сигурност ще привлекат внимание, а за постигането на този резултат няма как да не споделим, че се нуждаете от услугите на опитни експерти.