неделя, април 21, 2024
Начало > ЕКО Мебели > Какви са предимствата на съвременните матраци

Какви са предимствата на съвременните матраци

двулицев матрак

Матракът е продукт, за който не знаем достатъчно, тъй като го купуваме през твърде голям период. С времето производителите представят все по-интересни и качествени модели, които осигуряват пълен релакс по време на сън и се грижат за правилната стойка на тялото. Когато ни предстои да изберем нов е важно да се запознаем с предимствата на актуалните модели. Днес ще ви дадем малко важна информация за артикулите представени в онлайн магазин Мебели Венус. Важно е да се отбележи, че цената на съвременните матраци е изключително достъпна, предвид прецизната им изработка и вложените разнообразни материали.

Как лесно и бързо да открием правилния модел матрак

За да се чувствате комфортно по време на сън е от значение да намерите артикул с подходяща твърдост. Това е много сложно понятие, тъй като за всеки човек тя е различна. До голяма степен зависи от начина по който спим и от физическите характеристики. Меките модели са подходящи за хората, които спят на една страна или често променят позата си. Такъв матрак няма да натовари гръбначния стълб и ще гарантира пълен релакс. Средно твърдите могат да бъдат наречени и универсални са подходящи за хора, които спят по гръб.

Те имат нужда от малко по-стабилна опора, за да не почувствате дискомфорт. Твърдите са най-удачни за тези от вас, които имат оплаквания от болки в гърба и кръста или спят по корем.

Вземете тези предпоставки, когато търсите нов модел в каталога на Венус. Даваме следния примерен артикул и неговите характеристики. Двулицев матрак Аруба мемори Покет:

матарк

  • „Аруба мемори покет“ представлява двулицев модел с хибридно ядро от покет пружини;
  • пенополиуретанова пяна и мемори термоактивна пяна, които ще Ви осигурят неповторим комфорт и прохлада през летните нощи;
  • благодарение на мемори пяната, той ще приеме извивките на Вашето тяло, за максимално удобство;
  • матракът е обвит във висококачествен калъф с адаптивен текстил и антиалергични силиконизирани влакна;
  • „Аруба мемори покет“ е направен така, че постоянно да се приспособява към топлината, влажността и нуждите Ви.

Моделът е средно твърд към твърд, за това ако имате някакви болки в гърба това е перфектната възможност да си гарантирате удобство по време на сън.

Как трябва да се грижим за матрака

Това е скъп артикул, който задължително трябва да бъде пазен и да се полагат необходимите грижи. Хигиената е важно да е на високо ниво, да се предотврати образуването на влага и на акари. Ето защо специалистите препоръчват редовно да проветрявате спалнята и да почиствате леглото с прахосмукачка, която най-добре всмуква праха.