понеделник, май 20, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Смяна на водомер на място – услуга, гарантираща коректно и пестеливо ползване на вода

Смяна на водомер на място – услуга, гарантираща коректно и пестеливо ползване на вода

водомер

Използването на природните блага като ценни източници, осигуряващи ни живот трябва да бъде контролирано и разходвано отговорно. Да приемаме водата като даденост е грешка, тъй като само си помислете колко хора на планетата страдат от липсата на чиста течаща вода, която да ползват за елементарни битови потребности. Така, че контролираното използване определено води до усвояване на възобновяемите източници напълно разумно и пестеливо. Да, водата трябва да се пести и именно поради това всяко домакинство, което е абонат на ВиК дружествата заплащат за използването ѝ съответната такса. Колкото по-пестеливо ползваме водния ресурс то толкова по-отговорни спрямо природата сме. Спомагаме с действията си пречистването на водата от химикали, а освен това и сметките ще бъдат доста по-ниски.

Водомерът – важния уред за отчитане на водата, която ползваме

Ролята на водомера е изключително решаваща. Това е устройството, което се поставя на входа на водопроводната ни инсталация с цел да се отчита ежемесечното потребление на домакинството. Знаете ли, че един капещ кран може да увеличи сметките ви за вода доста осезаемо, а именно водомера е този, който пръв сигнализира за възникналия проблем.

За да намалят разходите за отчитане на водомерите от Софийска вода АД например възлагат на своите абонати да сменят старите аналогови водомери с дигитални. Това е превенция срещу отчетени загуби, които биха могли като ресурс да се насочат към подобряването на пречиствателни системи както и повишаване качеството на водата, която домакинствата в гр.София консумират.

Апелите за икономии на вода, използване на уреди които имат нисък разход както и санитарен фаянс с контролирано потребление не са просто начин да се прояви някаква загриженост за природата. Едва, когато човек остане без вода осъзнава нейната липса и дискомфорта, в който трябва да живее. Ето защо при възникване на какъвто и да било битов проблем като:

  • Аварии по щранговете;
  • Неправилно отчитащ потреблението водомер;
  • Скрити течове и други е важно да се реагира и да се наеме специалист, който да извърши ремонта.

Кога и защо водомера е за смяна

Освен отчитаща разхода ни на потребление вода уреда има и много важна задача. Да ни покаже дали някъде има наличие на скрити течове. Самото повишаване на сметките за вода е сериозна предпоставка за тревожност. Ако няма теч и обследването на апартамента ви в гр.София показва, че всичко е наред то явно има повреда на водомера. За смяна на водомер на място гр. София се наема компетентно за това лице. Когато говорим за компетентност имаме предвид:

смяня ня водомер
  • Лицензиран екип, който е оторизиран от Софийска вода АД за извършване на такива законови действия;
  • Утвърдени и доказани експерти, които работят бързо, прецизно и отговорно;
  • Разполагат с нови водомери, които са приети от дружеството доставчик за нормативно отчитане на разходваната вода;
  • Провеждат законовата смяна на водомерите на място и ги узаконяват.

Самата услуга е свързана с това, че за да се извърши няма как камите вие да демонтирате водомера и да го предадете на лицензирания оператор. Процедурата се провежда на мястото на адреса, където има възникнала авария на отчитащото устройство и се налага изкършване на смяна с оглед да няма ощетени от прекомерно начисляване или тотално спиране на работата на измервателния уред.

Може и да се изненадате, но ако потърсите водопроводчик или фирма за смяна на водомер на място в гр. София ще установите, че никак не са малко екипите, които реално могат да предоставят компетентна услуга. С цел клиентите да бъдат максимално бързо и коректно обслужени наистина е от съществено значение да се вземат предвид всички обстоятелства като право на избор, лиценз, оторизация и т.нат.

За да не си губите времето и да можете да осъществявате контрол върху разходите си за вода ви предлагаме да се свържете с екипа на Хидро Старт гр.София. Опита, квалификацията и законовата смяна на водомера ви на място е гарантирано.