неделя, април 21, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Актуални тенденции при откриване и отстраняване на течове с апаратура

Актуални тенденции при откриване и отстраняване на течове с апаратура

ВиК аварии

Битовите течове са често срещани аварии, за които се наемат водопроводчици. Самите течове обаче могат да бъдат от различен вид. Такива, които явно виждаме от капещ или течащ кран както и такива, които само дават бегли симптоми за своето съществуване. И ако за първите не са нужни кой знае какви подготовки и може веднага да се реагира то при вторите е важно да се вземат предвид редица обстоятелства. за скритите течове ще си говорим днес и затова как да се справите с най-сложните домашни аварии по ВиК системата.

Откриване и ремонт на скрит теч

В годините ВиК услугите претърпяха известни подобрения по отношение на различните инструменти и технологии, които се прилагат при работата на водопроводчиците. Така е и с течовете. От разрушаване, къртене и всякакви други примитивни варианти за достигане на повредената тръба днес се ползват много по-интелигентни и иновативни модели за работа, които пестят време, пари и излишни тревоги. Прилагането на едни от най-популярните в наши дни методи за локализиране местоположението на аварията дава ефективни резултати.

 • Термокамери;
 • Ифрачервено сканиране;
 • Обследване с газ;
 • Ендоскопски камери и т.нат.

Всеки от изброените начини за откриване на скрити течове е достатъчно ефективен, но има още един въпрос, който задават клиентите. Ако едни фирми предлагат оглед и диагностика с апаратура за откриване на скрити течове то това явно няма да ви устройва. Но пък ако се предоставя едно правилно комплексно решение то ето, че в случая варианта бързо да се отървете от възникналия проблем е налице. Ето защо, когато се търси ефективност, качество и бързина за справяне със ситуацията е добре да се доверите на vikhelp.com – екип от професионални водопроводчици, които не само ще установят точното място на аварията, но и ще се справят без къртене и събаряне на облицовки с възникналия теч.

Как протича фиксирането на скрития теч и колко ще струва на домакинствата

В банята, кухнята, дневната, мокрото помещение има водопроводни тръби, които реално опасват дома ни с цел да имаме достъп до ценния източник, който ползваме ежедневно за битови нужди. Съмнителното увеличаване на сметките за вода, както и неприятно повишената влажност в някое от тези помещения ни дава сериозен повод за притеснение. Да се установи дали има теч и какво е необходимо да се предприеме е сред основните приоритети за работа на vikhelp. Екипа разполага с иновативна техника, която е лесно преносимо и освен това има възможност за кратко време да обследва не малък диапазон от площ за да разреши бързо проблема с водопроводната система.

Етапите на протичане на процеса са в следния ред:

теч в баня
 • Насрочва се час и ден за оглед и анализ на потенциалния скрит теч;
 • Използване на съответните уреди, съобразно естеството на помещението и неговата специфика. Едни с най-доказана ефективност методи са термокамерите, които ВиК Хелп прилагат за жилищни сгради и помещения;
 • Установяване на наличието на теч и неговото локализиране;
 • Изготвяне на план за отстраняване на теча;
 • При спешна намеса се налага моментално провеждане на ремонт с минимални щети;
 • Извършване на ремонт, съобразно предварителна оферта и одобрението ѝ от клиента;
 • Издаване на документ за извършените услуги – откриване и отстраняване на теч;
 • Гаранции.

Това са в общи линии стъпките, през които преминава откриването на те, но онова, което е важно да се отбележи, че самото откриване по никакъв начин не е успокоение за домакинствата, тъй като е важно теча да бъде качествено отстранен. Цените, които vikhelp.com предлагат в сайта си са от 80 до 200 лева за откриване в зависимост от мащабите на площта, която се сканира с термокамерите. Ремонта и отстраняването на течове обаче зависи от доста обстоятелства и докато не се установи местоположението на аварията и не се планират действията на водопроводчиците трудно може да се прогнозира колко би струвало отстраняването на теча. От ВиК Хелп работят на достъпни и изгодни цени, така че клиентите да останат максимално доволни от качеството и цената на услугата.