неделя, април 21, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Термопомпи – екологични, икономични и високоефективни решения за дома

Термопомпи – екологични, икономични и високоефективни решения за дома

термопомпа

Вероятността да се попаднали на днешната ни публикация със сигурност  е провокирана от факта, че сте недоволни от отоплението, което прилагате и търсите по-иновативен и ефективно икономичен вариант. Популярността на термопомпите през последните няколко години и на нашия пазар си има логично обяснение. Наистина устойчивостта, както и рентабилността на такава инвестиция е напълно оправдана при положение, че не желаете да правите компромиси нито със сметките за отопление и охлаждане, нито пък с резултата. Безспорен факт е също така, че съвременното домакинство насочва внимание и към максимално щадящи околната среда методи, което е още един мотив да продължите с четено и да се запознаете детайлно с термопомпите като ресурс, гарантиращ максимална ефективност както за отоплителния така и летния сезон.

Видове термопомпи и възможност за онлайн поръчка

Все повече търговци избират да предложат на своите клиенти иновативността и ефективността от приложението на термопомпи. Принципа на работа на термопомпите е на база минимална електрическа енергия, която генерира повече мощност и така се захранва отоплителната инсталация на жилището. У нас вече имате възможността да си поръчате термопомпи онлайн в зависимост от типа на отопляваното жилище, общата квадратура и търсена максимална ефективност. Днес ще представим три вида термопомпи, които са достъпни и определено се приемат от българския пазар изключително добре спрямо съотношение на инвестиция и бързина на възвръщаемост:

  • Геотермални помпи

Това е изключително иновативна система, която използва земната енергия за да генерира електрическа. Тук се предлага два типа – с вертикални сондажи и хоризонтални земни колектори. Този вид термопомпи са подходящи да еднофамилни къщи, но имайте предвид, че тук първоначалната инвестиция по изграждане на такава инсталация ще отнеме повече време както и средства. Но пък се оказва изключително екологичен този метод за генериране на енергия и той се приема от специалистите като един от най-ефективните и с ниски разходи на обслужване;

термопомпа въздух вода
  • Термопомпа вода – вода
  • Вариантите за такъв вид термопомпи също са приложими за къщи, тъй като тук топлоизточика са подпочвените води. Разбира се, за да приложите такъв модел термопомпа е важно предварително да се направи проучване, което да гарантира реализирането на идеята ви. Доста разходоемко е инсталирането на такава термопомпа, тъй като както при геотермалните модели се изисква направата на сондажи.
  • Термопомпи въздух – вода

Можем да кажем, че това са едни от най-интересните за българските потребители варианти, тъй като тук не се изискват допълнителни разходи за проучвания и сондажи, а освен това този вид термопомпи можете да си поръчате онлайн и да инсталирате без професионална помощ. Принципа на действие на термопомпите въздух – вода е доста елементарен. Генерирането на топлина става от външно тяло, което е поставено на открито, както при климатиците, така че вариантите са да ползвате тераса или пък директно да се монтира върху фасадата.

Предимства на термопомпите въздух-вода

Освен, че можете да си ги поръчате онлайн този вид термопомпи печелят все повече последователи поради високата си ефективност. Сред основните им положителни характеристики са:

  • Работят при много ниски външни температури;
  • Непрекъснато се усъвършенстват този вид термопомпи, което дава възможност са достигане на максимален КПД;
  • Ниски шумови нива на външните тела;
  • Лесен и бърз монтаж;
  • Достъпни и с бърза възвращаемост на инвестицията;
  • Приложими при отопление, охлаждане и осигуряване на топла вода.

Надеждни решения както за еднофамилни къщи така и за апартаменти. Това прави този вид термопомпи толкова търсени и предпочитани от българските домакинства. Най-хубавото обаче е в това, че днес можете да си поръчате термопомпа, която да отговори на нуждите ви само с един клик от онлайн магазин Balkan Energy. Компанията е ориентирана към предлагана на екологични  и икономични решения за отопление и охлаждане на достъпни цени.

Възползвайте се от опциите за безплатна консултация и монтаж на закупената от онлайн магазин Balkan Energy  термопомпа, независимо от нейния вид и капацитет.