Колкото по-осъвременени са дадени електроуреди с опция за използване в кухнята то толкова те са по-безопасни. Това е факт, в който никой не се съмнява, но е очевидно, че се налага да се спазват някои мерки, които да гарантират, че в процеса на експлоатация няма да се стигне до критични ситуации, които могат да ни причинят редица главоболия. Дори при тези, които са приемат като най-нискорискови, а именно индукционните плотове винаги има заплаха от авария, но не поради неизправност на уреда, а защото потребителя не е спазил съответните правила за експлоатация. Днес ще ви представим водещите предпазни способи, които да прилагате след като сте избрали от магазин Арена индукционни котлони.
Кои са най-честите грешки при използване на индукционни котлони
Много домакини си признават, че подхождат доста лекомислено и наистина успяват да повредят уреда неволно. Всеки вид уред си има своите особености и именно поради това е от съществено значение винаги да се подхожда с внимание при работа и експлоатация. Още при вземане на решение да се избере един или друг уред е добре предварително да се запознаете с потенциалните рискове, които могат да настъпят при употребата му. А индукционните плотове са специфични и това предполага да вземете предвид всички техни особености, които са решаващи за безопасната работа в кухнята.
Грешно е:
- Сами да инсталирате уреда;
- Да боравите със сензорите с мокри или мръсни ръце;
- Да поставяте върху плота други електроуреди;
- Да се включва плота преди да е поставен върху него съд;
- Почистването се извършва не по указания от производителя начин.
Всичко това води до повреди, които могат да повлияят върху издръжливостта и продължителността на използване на уреда. Старайте се да сте оптимално отговорни и така ще предотвратите главоболия свързани с използването на индукционния котлон.
Удобствата
От магазин Арена представят решения за готвене, които са с над 90 % енергийна ефективност. Ако при стандартните котлони се налага първо да загрее уреда и след това да с постави съда то тук при индукционните схемата е обратна. Задължително преди да стартира програмата се поставя върху котлона съда, в който ще се приготвя храната.
Удобствата, които са характерни за този тип котлони се нареждат в следната последователност:
- Супер икономичност;
- Бързина на достигане на температурата в съда;
- Лесен контрол;
- Иновативност и свръх екологична технология;
- Удобство при поддръжка и почистване.
Ето, че има смисъл от това да имате предвид как се работи и какви са ползите от индукционните котлони, защото именно с тяхна помощ ще можете да си осигурите повече лекота при домакинските занимания.