понеделник, май 20, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Ъглови планки – приложение в бизнеса и домашната работилница

Ъглови планки – приложение в бизнеса и домашната работилница

крепежни елементи

Всеки добър майстор има нужда от правилните инструменти и крепежни елементи за да свърши започната работа коректно и отговорно. Без нужните пособия дори най-сръчните ще срещнат огромни трудности, които да възпрепятстват качественото изпълнение. Едни от най-популярните крепежни елементи на пазара са планките, а както знаете тяхното многообразие е огромно и зависи от това в кой сектор ще бъдат прилагани. Сред универсалните и на-търсени са ъгловите планки, а за техния избор, качества и употреба ще ви разкажем в следващите редове.

Сектори на приложение

Продукта ъглови планки е наличен във всеки железарски магазин или такъв за обков. Наричат ги ъглови, тъй като всъщност такава е формата им. Самите планки обаче не винаги могат да бъдат със стандартен 90° ъгъл, тъй като в зависимост от типа на скрепващите детайли в дадени ситуации възниква необходимост от задържане на детайли в остър или тъп ъгъл з различни стойности. Ето защо под понятието ъглови планки също можете да откриете огромен избор от предложения, които да бъдат съпоставими на нуждите на съответните техници и майстори.

ъглови планки

Сферите на приложение на ъгловите планки наистина са изключително много:

  • Сухо строителство;
  • Изработка на мебели;
  • Монтаж на врати, прозорци;
  • Окачване на тавани;
  • Изграждане на фасадни системи;
  • Ремонти от всякакъв вид.

Ако се огледате в дома си ще установите ,че почти във всеки елемент, който ежедневно използвате откривате ъглови планки. В банята, в кухнята, на трапезния стол, на дивана и къде ли още не планките са в дома ни и служат за съединяване и стабилизиране на съответните детайли в един цялостно композиран продукт. Да, най-разпространени са тези от 90°, но не са изключени и други, които са с по-специално предназначение.

Качествени ъглови планки

Често акцентираме върху качеството и вложените материали за изработка на крепежни елементи. И тук при ъгловите планки няма да спестим тази подробност. За да не паднете например от стола, на който се храните е ясно, че производителя е използвал най-здравите и подходящи за съответното натоварване планки.

Здравина, стабилност, гарантиран дългогодишен захват в съответната позиция – само качествените планки могат да гарантират това на 100 %. Ето я причината все повече сектори в монтажните и ремонтите дейности да използват доказаните и утвърдени изделия от каталога на КАМ-04. За бизнеса или за домашната работилница от КАМ-04 са в готовност да предоставят най-добрите и гарантирани ъглови планки, произведени по европейски стандарт. Широката гама от изделия са сертифицирани по международните и български DIN, ISO и БДС, което е достатъчен мотив за клиентите, че могат да разчитат на утвърдени и качествени продукти.