неделя, юни 23, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Изгодно ли е да почиваме в Гърция?

Изгодно ли е да почиваме в Гърция?

гърция

Всички хора, които обичат морската ваканция и държат да посещават нови и интересни места със сигурност, са се замисляли за почивка предоставяща перфектни условия. Предлагаме ви да научите повече за актуалните цени на почивки Гърция, защото това е най-предпочитаната дестинация в момента. Южната ни съседка е предпочитана за лятната ваканция, тъй като климатът е много подходящ и по-топъл, а сезонът продължава от май до октомври. Наличието на невероятно голяма плажна ивица, хубава и чиста вода, природа, исторически забележителности и добро обслужване, кара хората да изберат да отдъхват именно там.

Как почивката ни в Гърция да излезе най-изгодно?

Ако изберете да посетите Гърция има различни начини да платите по-ниска цена за престоя си. Тук има различни хотелски комплекси и частни апартаменти, които да наемете. Разговаряйте с избраната от вас туристическа агенция и вижте офертите, които са на по-достъпни цени. Обикновено това са предложенията за наемане на студия, които са невероятно изгодни. Цените са разумни и имате възможност да се възползвате от различни екстри като включената закуска и достатъчно комфортни големи помещения.

Хората избират подобни почивки в Гърция, защото плажовете са в непосредствена в близост до местата за настаняване. Ще останете доволни от екскурзията си, ако отделите достатъчно време първоначално да разгледате всички оферти и да разговаряте с професионалистите за вашите очаквания. Цените са много разнообразни в зависимост от това и къде ще бъдете настанени и колко време ще прекарате в Гърция. Почиващите в южната ни съседка по-скоро предпочитат да посещават заведенията в околностите, отколкото да избират пакети all inclusive. Храната е разнообразна, качествена и прясна като всеки ден може да откривате ново хубаво местенце, където да се храните на добри цени.

Кои са най-популярните и харесвани курорти в страната?

Ако сте решили да посетите Гърция, където морето е невероятно синьо, има прекрасна природа и хората са гостоприемни, трябва да изберете вашето място за релакс. Има дестинации, които са на по-висока цена и други на достъпна, затова се информирайте по-подробно за популярните курорти. Днес от Travelessence.eu ще ви предложат малко подробности за интересни места за почивка в Гърция:

плаж в гърция
  • Халкидики – това е най-предпочитаната дестинация от българите, заради достъпните цени и неговата близост до нашата страна. На полуостров Халкидики най-предпочитаното място за отдих е Ситония. Причината са дивите плажове и хубавите хотелски комплекси на достъпни цени. Може да наемете апартамент или стая в семейно хотелче. Има прекрасни заведения, барове, места за развлечения и нощен живот;
  • Олимпийската Ривиера – курортът се намира в подножието на планината Олимп и също не е на голямо разстояние от България. Има интересни разнообразни места за настаняване с добри цени. Ресторантчетата и заведенията също ще привлека вниманието ви и ще направят почивката още по-хубава. Най-известните места тук са Паралия Катерини, Лептокария, Платамонас и други. Има и различни исторически обекти, които може да видите в региона;
  • Остров Закинтос – тук морето наистина е прекрасно, независимо, че дестинацията е доста далеч от нашата страна. Ако сте готови да платите малко по-висока цена, можете да използвате и чартърен полет. Много от хората посетили острова смятат, че мястото е истински рай;
  • Лефкада – отдалечена от България, но става все по предпочитана дестинация за родните туристи. Лефкада ще ви привлече с прекрасния бял пясък на плажа и девствената си природа. Тук може да прекарате една невероятна почивка и дори да разгледате множество забележителности.

Важно е да откриете място, което ще ви допадне и ще отговаря на вашите очаквания. Съобразете се с това, какво е разстоянието, което трябва да изминете, как ще пътувате и най-важното дали ще използвате услугите на туристическа агенция. Офертите, които предлагат туроператорите са много изгодни и това е причината потребителите да избират именно тях.

Има ли подходящ момент за почивка в Гърция?

Тук летният сезон е доста по-дълъг от този в България. Голяма част от хората решават да пътуват още в началото на пролетта, когато не са започнали сериозните жеги да заминат на почивка в Гърция.  Там времето е прекрасно още от началото на май така, че преди курортите да се изпълнят с много туристи бихте могли да отдъхнете и релаксирате на спокойствие.

Друг такъв приятен и спокоен месец е октомври. Ако обичате по-високите температури за вас са подходящи месеците юни, юли и август. Дори тогава може да намерите местенце, където няма толкова много хора.

Как да изберем туристическа агенция?

Ще останете много доволни от организирането на вашата почивка в Гърция, ако използвате професионалните услуги на туристическа агенция. Хубавото при подобен партньор е това, че всички хотелчета и туристически комплекси са проверени и гарантирано ще удовлетворят изискванията ви за добро настаняване.

Туроператорът се е погрижил за това да пътувате комфортно и достатъчно евтино с избраният от вас пакет. Сумата, която ще платите, е разумна и няма да давате никъде излишни средства. Всичко, което ви интересува за курорта, ще научите още преди отпътуването. Важно е да знаете на какво разстояние от хотела се намира плажът има ли заведения за хранене, магазини, кафенета, банкомат и други.