неделя, април 21, 2024
Начало > ЕКО Мебели > Оправдан ли е интереса на потребителите към покупката на мебели онлайн? – Говорят специалистите от VTV.BG

Оправдан ли е интереса на потребителите към покупката на мебели онлайн? – Говорят специалистите от VTV.BG

Ежедневно специалисти твърдят, че категорията потребители, които се доверяват на онлайн пазаруването се увеличава. И не става въпрос само за такива стоки като облекло, обувки и други дребни нещица, а дори и за по-едрогабаритни като авточасти, дори мебели. Идеята да пазаруваме онлайн е свързана с многократно по-голямото удобство, което притежават клиентите, намирането на по-изгодна цена и спестяването на време. Безспорно обаче трябва да имаме предвид доста съществени неща, с които трябва да се съобразим при избора на търговец и продукт, който желаем да закупим особено ако сме се ориентирали към покупката на мебели онлайн. Повечето клиенти избягват виртуалните магазини за мебели, тъй като на мнение, че тук цените са по-евтини, но пък доставката излиза твърде солено и реално се обезсмисля цялата процедура. За целта е добре да изберете такъв търговец или производител, който притежава достатъчно възможности и е гъвкав по отношение на доставките на поръчаните мебели. Обикновено повечето производители и търговци разполагат със собствен специализиран транспорт за цялата страна и в зависимост от стойността на поръчката можете да се възползвате и опцията безплатно доставяне до дома. Задължително е преди да поръчате да изясните условията за доставка и имайте предвид, че много клиенти предпочитат именно търговци със собствен превоз, тъй като всъщност в транспортното средство ще бъдат транспортирани единствено обзавеждане. Куриерските услуги не са от най-препоръчваните, тъй като не са редки случаите, при които мебелите пристигат до дома ви повредени и надраскани, въпреки предпазната опаковка, в която са поставени.

Важно е и каква цена ще платите за поръчаните мебели онлайн. Конкуренцията в мебелния бранш е на доста високо ниво, което предполага, че ще бъдете затрупвани с оферти от мебелни производители и търговци, които ще се надпреварват да предлагат изгодни цени, плащане на избраното обзавеждане на вноски и всякакви други преференции като безплатна доставка и отстъпки за бъдещи покупки. Или с две думи наистина си струва ако ви предстои преобзавеждане да потърсите онлайн продавачи и производители на мебели, от които наистина бихте успели да намерите изгодна и прилична оферта. А реално няма нужда да плащате твърде висока цена, тъй като днес мебелите непрекъснато търпят модни промени и ако преди пет години са били актуални комбинации като черно и червено то днес са доста атрактивни мебели в изчистен дизайн  и светли, натурални нюанси.

Онлайн имате неограничени възможности. Можете с един клик да обзаведете целия си апартамент без дори да излизате от дома си. но не само ниските цени и преференциите като безплатна доставка и монтаж са част от идеята да ползвате онлайн услугите на търговците на мебели. Несъмнено е добре да изберете наистина доверен търговец или производител, които да гарантират високото качество и функционалност на предлаганите изделия. А обзавеждането в дома ежедневно е подложено на експлоатация. Това предполага да сме достатъчно педантични към тяхното качество. Характерно за българския клиент е недоверието, което има към онлайн търговията. Наистина не можеш да бъдеш на 100 % сигурен, че това, което поръчваш действително отговаря на офертата в уеб сайта на магазина за мебели. Затова освен до тук изброените съвети по отношение на поръчката се запознайте и с общите условия на търговеца. Вижте срокове за доставка, възможност за връщане, рекламации и т.нат. Това са все важни за онлайн сделката фактори, които могат да ви помогнат да защитите правата си като потребители, ако не сте удовлетворени от получените мебели.

Не бива да пренебрегвате тънкостите при онлайн покупката на мебели. Основното е да изберете доверен търговец и при възможност да се възползвате от преференциалните оферти, за които споменахме по-горе в публикацията. Идва обаче конкретизирането на типа мебел и неговите качествени характеристики. Тук използвайте различните категории в уеб сайта на търговеца за онлайн продажба на мебели. Задайте основните критерии като вид обзавеждане, предназначение, размер, цвят и т.нат. Така ще спестите време в търсенето и ще се появят на екрана на компютъра ви само онези предложения, които отговарят на вашите изисквания и потребности. Каталозите на онлайн търговците са също едно ефикасно средство, което да ви уведоми какви са атрактивните оферти, от които можете да се възползвате. Така, че ако държите на изгодните цени настина е добре да се абонирате за бюлетините и да получите първи информация за добрите оферти, които предстоят. Търговците, които държат на своята репутация наистина не пропускат да бъдат в час с цените на онлайн продуктите, както и съвременните иновативни предложения. Те предоставят най-доброто на потребителите с оглед да се възползват от продукти, които наистина са практични, на добри цени и последен писък сред мебелното производство. А как освен онлайн да научите какви са най-новите и изгодни предложения освен чрез ползване на виртуални магазини, в които цени и модели се актуализират най-бързо.

Когато купувате мебели онлайн вие не се ограничавате по отношение на вашето местоживеене. Не е проблема да ви бъде доставено обзавеждане ако живеете в Плевен, а търговеца има склад в Димитровград. Освен, че териториалния въпрос не е от особено значение е добре предварително да се информирате колко време ще отнеме доставката на поръчката ако се намирате на доста голямо разстояние от централния склад да на производителя или търговеца. Има разлика от това да получите онлайн поръчаните мебели до 48 часа или пък до 10 дни. Така, че не са за подценяване дори най-дребните детайли, с които да се съобразите при ползване на виртуалните магазини за поръчка на мебели.

Добри цени, безплатна доставка, опция монтаж както и богат избор от продукти са част от детайлите, които наистина имат особено значение, когато сме готови да направим своя избор от онлайн магазин за обзавеждане. Имайки предвид, че търговията в Интернет измества с бързи темпове физическото пазаруване е напълно естествено днес да има толкова голям интерес и към покупката на обзавеждане за дома, офиса, ресторанта или друга търговска площ. Освен, че наистина е лесно да избереш перфектната мебел без да губиш време и да правиш излишни разходи, се оказва и ефективно да направиш поръчка и сам да избереш условията за плащане и доставка. Максимална удовлетвореност на клиента – това предлагат онлайн магазините, който непрекъснато се стремят да продават повече. Ниските цени привличат потребителите, но не забавяйте също, че трябва да обърнете внимание и на качеството на изделията за да е напълно успешна направената инвестиция.