понеделник, юни 24, 2024
Начало > ЕКО Техника > Да се запознаем с камерите за наблюдение преди да направим своя избор

Да се запознаем с камерите за наблюдение преди да направим своя избор

камери за наблюдение

Пазара днес предоставя доста интересни  и модерни решения за видеонаблюдение. Камерите са разнообразни като модели и форми и определено концепцията, която те следват е в това да се предостави възможност те да не са натрапващи и да допринасят за дискомфорта в помещенията или извън тях.

Видове камери с ефективни качествени показатели

Най-често срещаните варианти за камери за наблюдение, които можем да си купим дори онлайн са куполни, Булет камери и такива в кутия.

  • Куполните камери са невероятно адаптивни и се монтират във вътрешни пространства. Като основни техни предимства ще подчертаем факта, че са невероятно елегантни и се сливат с обстановката, което от своя страна не е предпоставка за напрежение, че сте наблюдавани по време на пазаруването си в магазина;
  • Bullet камерите са неероятно функционални решения, тъй като те могат да бъдат използвани както за обекти на открито така и в затворени помещения.
  • BOX камерите са добра практика, когато се търси професионално видеонаблюдение. При тях има опция за смяна на обектива, което да подобри максимално резолюцията на записите, които желаете да бъдат направени. По- предпочитани са за административни сгради, банки, учреждения. Подходящи са както за външни така и вътрешни условия.

Специфични показатели, които трябва да се предвидят при избор на камери

Накратко описахме основните видове камери, които се ползват за наблюдение, но не само външния вид и опцията за работа на открито са сред основните показатели, които могат да повлияят върху избора ни. Камерите са основен елемент от системите за видеонаблюдение и тяхната е ролята за това да пресъздадат картина с добра резолюция, независимо от осветеността. Затова, когато сме поставени пред избор е добре да се подготвим с минимални параметри и показатели, които камерите да покриват за да можем да ги наречем ефективни и функционални. Ето някои от съществените важни технически данни, на които да обърнете внимание:

камери
  • Всички говорят за добра резолюция, но какво точно имат предвид? Колкото повече са точките (пикселите) на едно изображение, толкова по-ясен е образа. Т.е ако търсите среден като качество образ заложете на камери с резолюция 1920x1080px, а за максимално качествен и кристално чист образ решението е 2048x1536px.
  • Висока светлочувствителност. Следващ момент, към който не бива да сте безразлични. Когато камерата може да работи ефективно както при ясно време и добра осветеност така и при мъгла, нощ или затруднена видимост, то ето гаранция за сигурността на качеството на записа, който ще бъде направен.
  • Широк ъгъл на виждане. Имакамери, които са с 10 метров обхват, но има и такива, които предлагат впечатляващите 30-40 метра. Сами можете да си направите изводите, кои са по-добрия избор.

Индивидуални и компактни решения за вашата сигурност и защита, отговаряща на високи критерии за качество ви очакват в онлайн магазин algvision.com.