четвъртък, май 30, 2024
Начало > ЕКО Мебели > От колко маси имаме нужда у дома

От колко маси имаме нужда у дома

Броят и видът на масите у дома представлява строга зависимост между необходимостта и наличното пространство

Претрупаното обзавеждане не е нито модерно, нито функционално. Сполучливите съчетания и премерената мебелировка са предпоставка за удобството в един дом. Те от своя страна способстват за реда, успешното релаксиране и приятните взаимоотношения.

Масите в мебелирането

Кухненската маса

Мебелите, без които няма да минете, са трапезните маси. По вид и форма има разнообразни възможности.

За успешния избор ще трябва да се съобразите с няколко фактора:

Обичайният брой хора, които ще настанявате; пространството, с което разполагате за нейното поставяне и формата на помещението.

Задължително трябва да осигурите свободно преминаване около нея. Не всеки дом разполага с просторна трапезария. По тази причина размерът е от основно значение. Ако на интериора ви пасва кръгла по форма маса, тя е удачен вариант поради  компактността си. Липсата на ръбове ще осигури допълнително пространство. Добавената плоскост за разширяване ще ви подкрепи в настаняването на голям брой хора.

Правоъгълната маса е най – функционална за големи семейства или такива, които често се наслаждават на компанията на роднини и приятели. Тя е лесна за подреждане, а разширяването й е екстра опция за големи събирания. Единственият проблем би могъл да възникне при липсата на обособено като трапезария помещение. Приобщените големи площи също са подходящи. Ако размерите позволяват голяма, правоъгълна маса  с удобни столове с високи облегалки, това ще напомня за класическо, луксозно обзавеждане.

Маса в квадратна форма няма да предложи много голяма повърхност, но би спестила такава, ако кухнята и трапезарията са малки. Разполагането й в свободен ъгъл в моментите, когато не се използва, е чудесен начин за освобождаване на терена.

Холната маса

Малък и модерен дизайн, лека за пренасяне. Служи повече като украса, отколкото нещо повече. Чаша с кафе или вино, интересна книга или мобилен телефон, това е достатъчно, за да е функционална.

Вариантите са в строга зависимост с останалото обзавеждане, но ако няма предпоставки за разполагане на масивна и тежка маса, тази която не се набива на очи и естествено допълва интериора е достатъчна.

Работна маса

Ако имате ученици или вие самите работите от дома, работната маса е голямо удобство. Тя трябва да е разположена на достатъчно осветено място и да предлага необходимото пространство за позициониране на компютър.

Помощни масички

Несправедливо пренебрегвани в много от случаите, помощните масички са незаменими във всяко едно помещение при разнообразни дейности. Тяхната компактност позволява да се прибират незабележимо, когато не се използват. Модули, които влизат един под друг, са чудесно решение за организиране на малки помещения. Винаги ще намерите ъгълче, в което да ги поставите, когато не са нужни. За допълнителни гости, за детски партита или кафе на терасата, няма начин да не влязат в употреба.