понеделник, май 20, 2024
Начало > ЕКО Строителство > Има ли причина да използваме хидроизолация за терасата?

Има ли причина да използваме хидроизолация за терасата?

балкон

Все повече от новите модерни сгради разполагат с големи и красиви тераси. Благодарение на тях значително можете да увеличите площта за живеене, тъй като топлите месеци в годината са достатъчно и ще ги ползвате напълно активно. За да се радвате на пълен комфорт, помислете и за качествена хидроизолация на тераси и балкони, каквато ви предлагат от Нова Билд. Това е важен компонент не само когато имате оплаквания от течове, мухъл или други проблеми с влагата. Външните пространства, които обитавате са изложени на много по екстремни условия, за това решете предварително как да ги предпазите.

Защо хидроизолацията е важен фактор при изграждането на хубава тераса?

Собствениците на жилищни сгради не винаги отделят необходимото внимание на балкона или терасата, защото смятат че тази открита площ няма нужда от влагане на допълнителни средства. Тъй като при съвременното строителство тези зони са много по-големи и под тях има други основни стаи, трябва да се погрижите за хидроизолацията, понеже в противен случай рискувате да се появи теч в някоя от жилищните стаи. Проблемите, които бихте могли да имате, ако не обърнете внимание на хидроизолацията на балкона са:

хидроизолация на тераса
  • избиване на мокри петна – напълно реално е появяването на мокри петна по тавана на стаята, над която се намира вашата тераса. Това със сигурност е неприятно и ще ви създаде допълнителни разходи за ремонт;
  • мазилката може да подпухне и да започне да се лющи – също ефект от проникналата надолу влага;
  • образуване на мухъл – той е доказано вреден за здравето на човека и би трябвало да избягвате появата на плесен и мухъл като се погрижите за подходящата хидроизолация на балкона;
  • последващо разрушаване на конструкцията на сградата – това е много бавен процес, но не е изключен. Водата и влагата проникват в стоманено бетонната конструкция на сградата и постепенно започват да я разрушават.

Откритите площи са изложени непрестанно на различни промени в атмосферните условия. През лятото слънцето е изгарящо силно, след това идват дъждове и бури, а по-късно сняг. Всичко това трябва да ви насочи към поставяне на подходяща хидроизолация на терасата, която ще защити и останалата част от сградата, казват от Нова Билд. Много често балконът е използван през голяма част от годината, защото в България има много приятни и топли месеци, които предполагат хората да бъдат на открито. Когато сте се погрижили всичко около вас да е перфектно изградено и защитено, ще се чувствате много по-комфортно през цялото си свободно време.

Какво ще ви предложат най-добрите строителни компании?

Ще използвате имота си напълно рационално, ако се погрижите за правилното полагане на хидроизолацията на терасата. Бъдете особено прецизни и взискателни към екипа, който ще извършва ремонтните дейности и винаги залагайте на доказани професионалисти в бранша. Етапите, които се следват са ясно определени и поради тази причина надеждните компании със сигурност ще ви предложат:

  • оглед на терасата – важно е да се определи състоянието на пространството, което трябва да бъде изолирано. Тук е моментът да се определи, коя точно е зоната, през която прониква влага и вода и да се локализира специално;
  • всичко се почиства внимателно и пукнатините се запълват – основен и ключов етап от изграждането на цялата хидроизолация;
  • изолирането задължително трябва да бъде двойно – много са факторите, които влияят върху откритите площи, затова професионалистите винаги използват качествени материали и предпочитат хидроизолацията да бъде двойна. Отводнителната система също трябва да е защитена;
  • полага се и топлоизолация – така зоната става енергийно ефективна, а това повлиява положително и върху цялото здание.

Споменатите етапи от строително монтажните дейности трябва да бъдат задължително спазени, за да се радвате на една уютна и хубава тераса, която не би пропускала никаква вода. Не ви препоръчваме да залагате на най-евтината възможна оферта, защото в този случай не е сигурно, дали ще се използват достатъчно качествени материали.

Кои са популярните методи за изолация на балкони в момента?

Според методите, чрез които се нанасят продуктите хидроизолацията може да бъде разделена на няколко вида. Първата е циментова и включва полагането на слой цимент, той ще предпази основите на конструкцията от навлизане на вода. Друг вариант са течните мембрани.

Тази хидроизолация се нанася по-повърхността на терасата, гъвкава и лека е и не оказва никаква тежест върху сградата. Използват се още различни смеси от битум и силиконов полимер в специална защитна мрежа. Мрежата се нарязва и с нея се покрива повърхността, за да предпази терасата от дъжд и влага.

Лесно ли е да изберем правилните професионалисти за ремонта?

Когато имате да извършвате подобен вид ремонтни дейности, винаги се доверявайте на фирми, които са специалисти в този бранш. Така ще останете максимално доволни от свършената работа и ще сте сигурни, че са използвани най-добрите и качествени материали.

Освен това познанията на работниците ще са на ниво и вероятно ще следват най-новите методи за полагане на различните видове хидроизолации. Потърсете строителна компания онлайн и задължително разгледайте уебсайта им, за да разберете какъв е техният предмет на дейност и какви услуги предлагат. Поинтересувайте се от мнения на клиентите и за финал поискайте оферта и оглед.