неделя, април 21, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Как се лекува течащ и запушен нос?

Как се лекува течащ и запушен нос?

грип

В аптечната мрежа се предлагат различни препарати за запушен или течащ нос. При хрема, настинка, грипни състояния, алергии и други често носната лигавица бива засегната и това предизвиква сериозен дискомфорт за пациентите. Едни от най-неприятните състояния са разбира се тези, които засягат дишането. Набъбването и възпалението на носа, сърбеж, кихане предизвикани от възпалителните процеси създават явен дискомфорт. Разбира се първото, към което прибягваме са именно капките за нос, които имат за цел да намалят силата на симптоматиката. Но обикновено капките и течните спрейове за нос се стичат в гърлото и много малка част от активните съставки остава там където следва да се осъществи ефективно действие. В случай, че и вие търсите по-сигурен начин за справяне със симптомите то ксилогел за възрастни е правилното решение.

Основни предимства

Самото наименования на лекарството идва да покаже, че се касае не просто за препарат, който е предназначен за лечение на носната лигавица, но е със специална консистенция, която не позволява стичането му в гърлото. На това се дължи и ключовото предимство на продукта. Тук става въпрос за лекарство на гелова основа, който се задържа в зоната за възпаление и може да ви осигури една напълно сигурна и надеждна защита по отношение на осигуряването на отлични условия за възстановяване.

Основното приложение на Ксилогел за възрастни е насочено към:

 • Лечение на грипоподобни симптоми, придружени с кихане и раздразнение на носната лигавица;
 • При остър синузит;
 • При алергични ринити;
 • При вирусни инфекции;
 • При бактериални инфекции;
 • При обилно течащ нос;
 • При сухота в носната лигавица и други.

Имайте предвид, че продукта е наистина изключително ефективен. Благодарение на него можете да разчитате на бързо облекчаване на симптомите, тъй като реалното действие ще забележите само десет минути сред прилагането на препарата. Самата форма на лекарството е с изключителен приоритет за пациентите, тъй като позволява ефективното овлажняване на назалната носна лигавица без да прониква в гърлото и да предизвиква усещане за неприятен вкус.

За кого е подходящ?

ксилогел

Ксилогел е подходящо лекарствено средство за лечение на различни видове ринити и възпаления на носната лигавица при възрастни и лица над 12 години. Изключително приоритетен е по отношение на ефективност и бързина на действие. Приоритетно е да споменем, че когато предстои да бъдат взети решения относно формулата за сигурно лечение то препарата с гелова консистенция е препоръчат от лекари.

Удобен за прилагане и с много бързо благоприятно действие Ксилогел се нарежда сред все по-предпочитаните решения, от които се възползват пациенти с грипоподобни симптоми. Ефективност е констатирана с използването на продукта и в случаите, които има възпаление на средното ухо.

Дозировка и изключения за употреба

В листовката на лекарствения препарат са описани точно всички подробности, които имат значение за дозирането и прилагането на лекарственото средство. Приложението е чрез впръскване във всяка ноздра до пет пъти като интервала на прилагане е между 8 и 10 часа. Обичайното и ефективно лечение се достига в рамките на 3-5 дни. В случай, че симптомите продължат и се наблюдава влошаване на състоянието на пациента потърсете лекарска помощ.

Изключения, при които не се препоръча използването на Ксилогел се отнасят до:

 • Алергия към някоя от съставките;
 • При наскоро извършени черепно-мозъчни операции;
 • Не се препоръчва повторна употреба след прекъсване от 2 до 5 дни;
 • При възникване на дразнене на назалната лигавица;
 • При влошаване на симптомите;
 • Ако опаковката е нарушена и други.

Като всяко едно лекарствено средство и Ксилогел е важно да прилагате съобразно предписаното от вашия лекар. Продукта е изключително качествен и ефективен, но винаги има изключения, които могат да се окажат решаващи за възникването на алергични реакции и неблагоприятни състояния за здравето.