четвъртък, май 30, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Удобно решение за топлене и готвене ли са печките на дърва

Удобно решение за топлене и готвене ли са печките на дърва

печка

Оптимизирането на разходите през зимата е сериозно изпитание за домакинствата. Когато предстои да се вземе решение относно уреда, който да бъде използван и извличането на максимална полза от него има няколко варианта, от които много домакинства избират да се възползват. Днес ще ви представим един позабравен уред, но в подобрена версия. Това са печките на  дърва, предназначени и за готвене, които можете да разгледате тук https://www.balkanenergy.bg/category/gotvarski-pechki-na-darva. Отличителните им качества определено с основание ги нареждат сред водещите по ефективност решения, които са безспорно по-икономични, рентабилни и високоефективни.

С какво са по-добри от други уреди на твърдо гориво

Уредите на дърва се приемат като такива, на които може да се разчита за намаляване на отоплителните разходи и оптимално удовлетворяване нуждите на домакинствата по отношение на отличните условия, които осигуряват през зимата. Наистина става въпрос за гама решения, които са функционални и практични, издръжливи и рентабилни.

Основните предимства, с които печките от типа готварски се приемат като по-добри от други алтернативни решения се отнасят до това, че благодарение на тях можете да разчитате на:

 • Бързо достигане на приятна температура в имота, който отоплявате с уреда;
 • Отлична ефективност по отношение на равномерно разпространение на топлината посредством водната риза, присъща за по-новите модели печки;
 • Благоприятни условия за готвене, тъй като уреда разполага с голям плот и обемна фурна;
 • Възможност за подгряване на топла вода за битови нужди.

Безспорна е функциалността на този уред и именно тези качества са причина все повече потребители да се интересуват от решения, които могат едновременно да осигурят уют и освен това да оптимизират отоплителните разходи. Печките на твърдо гориво са проектирани така, че да работят икономично и да създават перфектни условия. Излъчваната топлина бързо успява да затопли помещенията, а котлоните и фурната с лекота ще се справят с процесите на готвене.

Видове готварски печки на твърдо гориво

печка на дърва

Много клиенти не правят разлика между различните варианти уреди от тази категория. Всъщност класификацията е в основата на вашата удовлетвореност от използването на уреда през зимните месеци. Приоритетно е преди да предприемете покупка да си направите индивидуален анализ на предложенията и да прецените кой от тях би бил наистина ефективен спрямо нуждите на вашия имот.

Разнообразието при тези уреди е насочено главно спрямо следите показатели:

 • Мощност на уреда;
 • Функционалност – какви са опциите за усвояване на топлинната енергия;
 • Габаритни размери;
 • Начин на инсталиране;
 • Разходни показатели;
 • Външен вид;
 • Основни материали за изработка;
 • Марка и модел;
 • Цена и други.

Спрямо особеностите, по които тези отоплителни съоръжения се различават всеки потребител би могъл да намери правилното за дома си решение. Спецификацията на всеки продукт е в основата на това да останете удовлетворени от използването му и да сведете до минимум разходите, които обичайно сте плащали до момента. Наред с това е важно да отчетем и един съществен факт, който се отнася до постигането на отличен ефект по отношение на дългия експлоатационен период, с който готварските печки на дърва се отличават.

Готвене и топлене в комбинация

Наистина е трудно да си представите, че в един модерен апартамент може да бъде използвана печка на дърва, на която да се готви. Всъщност най-съвременните варианти и решения, които можете да откриете в каталога на магазин Balkan Energy доказват, че технологиите оставят своя отпечатък и тук, където особено впечатление прави уникалната модерна визия на тези уреди за готвене и топлене.

Характерно за новите изделия е това, е са:

 • Функционални;
 • Отлично работещи;
 • Красиви и изработени с дизайнерски подход;
 • С феноменална визия, адаптивна дори в градски имоти.

Ако искате да сведете отоплителните разходи до символични стойности е време да опознаете най-новите уреди за топлене и готвене, които ще решат окончателно проблемите ви с високите сметки.