понеделник, май 20, 2024
Начало > ЕКО Полезно > 5 признака за избор на изгоден и функционален детски часовник

5 признака за избор на изгоден и функционален детски часовник

Порасналите деца имат потребност от часовник – той не е просто каприз или безполезна красива вещ

Възрастта на децата задава и промяната в техните навици, разбиране за света и способност да управляват притежанията си.

След 5-тата година и особено в периода на първите стъпки в училище придобиването на изгоден и функционален часовник за детето е отличен подход за тяхното развитие. Навлизането в света на големите в началото е чисто любопитство, а на по-късен етап вече е важна стратегия за усвояването на полезни за тях умения. 

Използвайте следните пет признака за насока, когато избирате първия часовник за своето момиче или момче:

1.    Разпознаване на часа

Циферблатът трябва да е с разбираеми арабски цифри, за да осигури на детето удобство и лекота при разпознаване на часа. Препоръчително е да има и контраст, за да може да се виждат и на по-приглушена светлина.

Стрелките трябва ясно да се различават при движението си и да са достатъчно големи, защото детайлите понякога убягват на подрастващите.

2.    Кварцов механизъм

Той е подходящ за децата, тъй като гарантира устойчивост на удари и падане, а знаем, че игрите все още не са в миналото и няма как да устройството да бъде опазено напълно.

3.    Леки и здрави материали

Каишката и корпусът са елементи, които е удачно да са направени от полипропилен – лек и здрав материал, който не позволява да се увреди от вода или мръсотия. Той не създава и неприятен комфорт при употреба на детската ръка, предлага се в множество любими цветове, което допълнително спомага за удовлетворението на очакванията на малките ви наследници. Същевременно може да се окаже плюс и ниската му цена.

Ако изберете стъкло, то трябва да е с примес на минерали или пластмаса, за да сте спокойни при активността на децата. Сапфиреният кристал например е завидно издръжлив и не се надрасква много.

4.    Забавна визия

Може би детето ви има предпочитан герой или анимационен филм, което е знак да се съобразите именно с неговия вкус. Не налагайте своите виждания по отношение на дизайна и цветовете. Доверете му се, защото то вече е голямо и има право на своите решения.

Позволете да подбере модел според желанията си, като посочите няколко варианта, отговарящи на описаните критерии, от качествените предложения на Timer.bg.

5.    Основни отличителни черти

Обобщено, те си остават удароустойчивостта и водонепромокаемостта.

Целта е да имате уверения за дълъг живот на аксесоара, който не е повод за ограничения във връзка с естествената игра и активност на децата. Те ще се забавляват както до сега, ще хвърлят пясък и ще се мокрят, поне докато е лято, а вие няма да изпитвате нужда да им отправяте непрекъснати предупреждения да се пазят.