понеделник, май 20, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Кои характеристики правят чугунените тигани специални?

Кои характеристики правят чугунените тигани специални?

тиган

Когато инвестирате в нови съдове за готвене вероятно търсите изделия, които са максимално удобни, а не се замисляте за това, до каква степен те ще са здравословни за вашето семейство. Има изделия, които се правят от доказано качествени материали и освен че са устойчиви и здрави, те се грижат и за здравето ви. Може би точно тази характеристика на изделието ще ви накара да инвестирате в чугунен тиган, вместо в такъв направен от алуминий или мед. Обърнете внимание на новите артикули в каталога на https://hosse-kitchen.bg/chugunen-tygan и изберете подходящ за вашите потребности вариант.

Защо чугунените тигани са предпочитани вече от стотици години?

Съдовете направени от чугун са познати на хората от толкова много години. С времето те са доказали своите положителни характеристики и ползите за човешкото здраве. Ако използвате изделия от стария вид те отделят в храната определено количество желязо, което е полезно за хората страдащи от анемия. Най- голямото предимство на тиганите направени от този материал е тяхната много добра топлопроводимост. Нагряват се изключително равномерно и задържат горещината по-дълго време, което ви позволява да готвите икономично и много по-вкусно. Една от сериозните причини, които ще ви накарат да инвестирате в подобен артикул е неговата устойчивост и здравина.

чугунен тиган

Тези съдове са по-тежки от класическите направени от други материали и това им дава необходимата стабилност. Хубаво е, че могат да се използват и на котлон и във фурната, което рядко се среща при различните съдове за готвене, които са строго профилирани. Заслужава си да помислите за подобна инвестиция и да изберете най-добрите и качествени чугунени тигани в момента, казват от Hosse.

Какви са особеностите на новите модели?

С времето тези изделия доста са променили своите характеристики и външен вид. Днес най-качествените чугунени тигани са емайлираните. Това ги прави много по-удобни за съвременните домакини, които няма да се тревожат, че съдът би се повредил от водата, а спокойно могат да ги използват дори в съдомиялна машина. Ще ви дадем малко информация за актуалните видове, които бихте могли да поръчате от сайта на Hosse:

  • квадратен дизайн с къса и дълга дръжка за по-лесно транспортиране – удобен и практичен чугунения тиган може да бъде оребрен или гладък. Перфектен е за приготвяне на скара, зеленчуци на грил или други ястия;
  • емайлиран кръгъл чугунен модел – практичен и функционален, той е изработен от висококачествени материали и се предлага в няколко актуални цвята. Освен удобните дръжки, с които да транспортирате ястията до масата или да го поставите във фурната, има и възможност за оттичане на мазнината;
  • функционален гладък чугунен тиган с квадратна форма – емайлът, с който е покрит не позволява на покритието да влияе върху храната. Почиства се лесно и като всички други модели дълго запазва топлината при готвене.

Разгледайте актуалните модели в онлайн сайта и определете кой дизайн и цвят ще се впише най-бързо в интериора на вашата кухня. Важно е да мислите не само за практическата част на нещата, но и за естетиката, тъй като тя винаги е от значение.

Откъде да се сдобием с хубав и качествен чугунен тиган?

Решението да купите подобен съд за готвене е важно най-вече от гледна точка на това, че се предлагат много разнообразни модели. За да откриете подходящ и достатъчно качествен се доверете на специализиран търговец, който гарантира произхода на изделията и ви предлага богат асортимент от възможности.

Няма смисъл да търсите евтино изделие, за което не сте сигурни дали наистина е направено от качествен чугунен материал. Тиганът, в който ще инвестирате ще ви служи дълги години без проблемно и в него ще приготвяте най-различни вкусни специалитети, затова отделете време да изберете най-добрия. Ще разпознаете коректните търговци по това, как са оформени уебсайтовете им и каква информация за продуктите ви дават.