неделя, април 21, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Скрититя теч – как се справят с проблема от Vikhelp

Скрититя теч – как се справят с проблема от Vikhelp

водопроводни течове

Принципите на работа на водопроводната инсталация в жилищата е насочен към това водата да бъде там където ѝ е мястото, именно във ВиК тръбите. С течение на времето, през което системата ви служи е напълно логично да възникнат редица промени, които да доведат до дефекти. Дефектирането на домашната ви ВиК инсталация може да се прояви по различни начини – промяна в качеството на водата, корозия на тръбите, повреди по кранчета, смесители, сифони и т.нат. На-сериозни и опасни за сградата и живущите се оказват скритите течове, тъй като те невидимо „работят“ и така повлияват както на конструктивността и стабилността на постройката така и са предпоставка за развитието на белодробни заболявания поради високата влажност на въздуха, която генерират. Професионалната намеса е неизбежна, но какво трябва да знаете за да бъде ефективно и коректно отстраняването на такъв вид ВиК аварии? Решенията днес ни представят експертите от ВиК Хелп, а подробностите можете да намерите тук https://vikhelp.com/otkrivane-otsraniavane-techove/.

За битката със скритите течове

Съмнявате се в такива водопроводни проблеми, но идея си нямате от къде да тръгнете. Опасенията за скрит теч могат да са провокирани то редица забележими промени като:

  • Влага в определени части на мокрите помещения, от където преминава пътя на тръбите на инсталацията;
  • Поява на плесен и мухъл;
  • Повишаване на сметките за вода, което е далеч от обичайно потребяваното и т.нат.
вик аварии

Изключително тревожни са тези факти и те наистина ся пряко свързани с основната задача, която стои пред вас, а именно избора на водопроводен екип, който да установи наличието на теч и да се заеме с неговото отстраняване.

Тази битка обаче може да бъде предопределена, заради това, че не сте попаднали на ВиК специалисти, които да могат да отговорят на вашите очаквания. Съвета, който днес ни дават от ВиК Хелп е да се прояви взискателност към методите на откриване на течове както и уменията спрямо тяхното отстраняване. става въпрос за това, че методиките, които са се използвали преди 10-15 години са несъпоставими със съвременните именно поради разрушенията, които водят след себе си.

Иновациите, които се прилагат в сектора са изключително приемливи, тъй като при тях не се стартира с разруха, а с детайлно обследване на състоянието на инсталацията с оглед прецизно и коректно откриване на мястото на аварията. Ако и вие имате нужда от такъв модерен подход при търсене на течове то сега ще ви запознаем с онези, които vikhelp прилагат в борбата с откриването на такива аварии.

Апаратна диагностика – ефективност и успеваемост при откриване на течове

Vikhelp е една от първите фирми от бранша, която въвежда тези невероятно добри методики в борбата с откриването на течове, за които подозирате, но не виждате. Уредите, които се прилагат са на принципа на рентген,  с чиято помощ специалиста вижда какво се случва за зида или стената. Много удобни, леки и компактни тези уреди за апаратна диагностика реално намират приложение в различни места, дори такива, които са труднодостъпни.

Едни от най-успешните и даващи коректни и прецизни резултати са термокамерите. Изключително ефективни и надеждни те ежедневно помагат на водопроводчиците от vikhelp да намерят течовете, които ви тормозят. Техните невероятни качества се дължат на характеристиките, които реално ги правят толкова широкоприложими спрямо разнообразни и разнородни ВиК проблеми:

  • Леки и компактни уреди;
  • С високо ниво на ефективност;
  • Прецизно работещи и локализиращи до 98 % точност местоположението на аварията;
  • Могат да бъдат ползвани от хора с по-малък опит като водопроводчици;
  • Спестяват време;
  • Не изискват намесата на тежка техника за разрушения и къртене;
  • Щадят имуществото ви.

Ефективността на тези уреди за диагностициране на скрити течове има за цел реакцията на водопроводчика и неговата работа да бъдат съсредоточени върху мястото на проблема, а не около него. Колкото по-прецизно се установи позицията то толкова по-малко ще бъдат разходите по отстраняване и последващи ремонтни мероприятия.