понеделник, юни 24, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Добавките за повишаване на имунитета – защо са решаващи за добро здраве

Добавките за повишаване на имунитета – защо са решаващи за добро здраве

добавки за имунитет

В сезона на грипните и простудни заболявания все по-често се говори за използване на имуностимулатори, които да намалят риска от окосяването от вируси. На практика повишаващите имунитета хранителни добавки са съвкупност от витамини и минерали, които подсилват защита на организма от бактериални инфекции, вируси и други причинители на редица заболявания. Обичайно повечето лекари ни насочват към здравословното хранене, тъй като приемането на повече плодове и зеленчуци е признак на консумиране на естествени витамини. Не винаги това е факт и точно поради това е приоритетно към дневното си меню да включим хранителни добавки за имунната система, които да бъдат щит срещу причинители на респираторни и други грипни заболявания.

Причини за използване на хранителни добавки за имунната система

Не се съмнявайте, че недостига на важни за правилното функциониране на редица системи хранителни вещества, съдържащи витамини, минерали, ензими, протеини ще доведе до сериозен срив в имунната ви система. Именно поддържането им в оптимални нормални стойности е причина да не позволите да изпаднете в състояние на безпомощност. Организма става уязвим на атаки и това причинява дисбаланс във функционирането на жизненоважни системи. Освен това приема на имуностимулатори има отношение към това да се съкрати времето  на боледуване от редица респираторни вирусни инфекции.

хранителни добавки

Това са само малка част от причините да не подценявате ролята на имуностимулиращите хранителни добавки, тъй като ползите от тях определено са видими и решаващи за здравословното ви състояние.

Избирането на правилните добавки за имунитет се фокусира върху текущото ви общо състояние. Това, което е необходимо да вземете под внимание са някои важни особености:

 • Предразположеност към някои заболявания;
 • Стомашни проблеми;
 • Суха кожа;
 • Косопад;
 • Скорошно боледуване;
 • Спазване на определена диета и т.нат.

Препоръчително е преди да закупите хранителни добавки за имунната система да се консултирате с личния си лекар. Има добавки, които съоръжат елементи, които укрепват общото физическо състояние. Обикновено в състава им се включват:

 • Витамин Ц;
 • Витамин Д;
 • Витамини Б комплекс;
 • Цинк;
 • Селен;
 • Магнезий;
 • Ехинацея;
 • Черен бъз и други.

Повишаването на устойчивостта на организма към редица вируси и бактерии е реалната причина все повече потребители да не пропускат да се възползват от хранителните добавки, които повишават имунните сили на организма.

Защо е важно имунната система да работи ефективно

Стимулирането на имунитета да работи ефективно си има своите причини. Всъщност имунитета е система от сложни механизми, които позволяват на организма да придобие защитно – приспособяващи реакции, които да се справят с причинителите на заболявания. Познати са два типа имунитет и в училище децата детайлно се запознават с него – придобит и вроден. Придобит е този, койот организма изгражда в следствие на срещата си с определени патогени, а вроден е този, с който сме генетично родени т.е. получили сме готови антитела предадени от майката.

Това, което е необходимо да отбележим е, че дори хора с много добри показатели и високи имунозащитни сили също боледуват, което не изключва приемането на хранителни добавки, които да подобрят общото състояние. Факт е, че когато имунната система работи ефективно и правилно то тя се справя много по-леко с връхлитащите я ежедневно вируси и бактерии. По този начин се намалява риска от усложнени, а тялото успява да се пребори за кратко време дори с по-агресивни патогени.

Подсилването на имунната система е осолено решаващо особено в месеците, която обичайно върлуват сезонните грипове. Дори на практика здрави хора е добре да използват хранителни добавки, които са богати на билкови екстракти, витамини и минерали. Препоръчително е при често боледуващите пациенти да се изготви не само хранителен план и но и специална схема от добавки, които да укрепят организма и неговите имунозащитни свойства.

С колекцията натурални хранителни добавки за имунната система от BenePura  ще се радвате на добро здраве и ниска заболеваемост.