четвъртък, май 30, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Наложителна ли е смяната на радиатор при дефект

Наложителна ли е смяната на радиатор при дефект

стар радиатор

Колкото и добре да функционира инсталацията ви за парно отопление то е очевидно, че при вече течащи радиатори е крайно време за тяхната подмяна. Ролята на телата е решаваща, тъй като с тяхна помощ се осъществява топлопреноса в помещенията на дома. Спрямо това как се захранват и какъв е флуида, типа на самите тела и други подробности, които касаят тяхната износоустойивост в даден момент се налага да се вземат кардинални мерки за подновяване и подобряване на отоплителната система. Радиаторите можем да наречен аксесоар, атрибут, който след известен период от време бива подменян с по-нови, по-ефективни и качествени модели. И тъй като самия принцип представлява ремонтна услуга то е напълно естествено да я поверим в ръцете на опитни специалисти – https://vikhelp.com/smiana-na-radiatori/.

ВиК Хелп – за да бъде топлината в дома ви качествена

Смяната на радиатори за парно отопление настъпва в някои критични моменти, които не подлежат на отлагане. Най-явните аргументи за това да се доверим на професионалисти, които да извършат ремонта се свеждат до:

радиатори
 • Амортизиране на инсталацията;
 • Прекалено дълго време радиаторите са били използвани;
 • Старите тела са корозирали;
 • Наблюдават се почти ежедневни течове от спукани радиатори и има риск от наводнение;
 • Извършва се ремонт и има необходимост новите тела да бъдат  синхрон с подновената обстановка.

Екипа на ВиК Хелп ще се погрижи за правилното функциониране на отоплителната инсталация във вашия дом. Не са за подценяване радиаторите, тъй като те са основен елемент, който осъществява топлопренасянето от източника на топлина (уреда) до всяко едно от помещенията, които домакинството обитава.

Не е необходимо да правите компромиси и да оставите смяната на радиаторите за следващия зимен сезон. Имайте предвид, че всичко това би се отразило на сметките, които плащате, а освен това качеството на топлината, която получавате със сигурност е в граници, които под допустимите норми.

За да бъде приятно, топло и уютно у дома е време да потърсите екип от специалисти, които ще се погрижат за личния ви комфорт.

Как протича подмяна на радиатори

Има няколко стратегически моменти, които са решаващи за извършването на ремонтните дейности, които са свързани с радиаторите. Наистина е важно да се намери оптималната възможност за постигането на ефективност и икономичност при провеждането на тези индивидуални интериорни мероприятия. Характерно за всяко домакинство е това, че се търси възможност, с която да се впише в обстановката и да се постигнат най-добри високи резултати спрямо отоплението на жилищната площ. Когато има един или няколко повредени радиатора е от решаващо значение да се осигури тяхната подмяна. Креативността в случая не е нужна, а се изисква опит, компетентност и способност да се организира ремонт, смяна и монтиране на нови тела, които да отговорят на потребностите и нуждите на домакинството.

Какво да очаквате при подмяната на радиаторите? Етапите са особени, тъй като има моменти, при които са от значение правилното им изпълнение. От източването на водата до монтирането и обезвъздушаването се изисква пълен контрол върху дейностите, които са особено приоритетни за да се гарантира качество и то в най-високи параметри.

Осъзнавайки необходимостта от нови радиатори стигаме до екипа на ВиК Хелп, който ще ни представи стъпките, които са решаващи при извършването на ремонти, касаещи радиаторите/

 • Оглед на системата и установяване на проблемни участъци и тела, които изискват подмяна;
 • Източване на водата от инсталацията;
 • Демонтиране на дефектните и повредени тела;
 • Избиране на нови радиатори, които да бъдат в синхрон с визията на интериора и неговите особености;
 • Монтиране на новите отоплителни тела;
 • Напълване на системата с флуид;
 • Обизвъздушаване на инсталацията и провеждане на тестов пуск;
 • Гаранции.

Професионалните екипи по подмяна на радиатори работят отговорно. Те винаги ще ви гарантират качество  за вложените материали и труд.