неделя, юни 23, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Електропастири – какво представляват и къде да ги намерим?

Електропастири – какво представляват и къде да ги намерим?

Електропастирите са устройства, които захранват специални огради или въжета с електроенергия. Главната идея на технологията е да предпазва животни от бягство по време на паша, както и да спира набезите на диви животни, които се опитват да влязат в градината ви, за да унищожат растения или да причинят страдания на други животни. Много хора вече използват електропастири във фермата си, като по този начин облекчават тежката си физическа работа.

Какви видове електропастири се продават?

В наши дни можете да намерите най-различни видове електропастири. На разположение са устройства, които се подходящи за големи и малки ферми. От този енергизаторите и оградите с електричество се възползват животновъдите, като ограждат имотите си и по този начин пазят добитъка си от бягство. Разбира се, собствениците на градини също използват електропастири, тъй като пазят производството си от улични кучета, вълци, диви прасета и други похитители.

Всички видове електропастири накуп, можете да откриете в сайта https://elektropastiri.bg/, където можете да направите поръчка или да получите консултация относно предложените устройства. Вие ще имате достъп до електропастири за добитък, коне и кучета, и ще получите опция да изберете размера на оградата, вида на изолацията, допълнителни аксесоари и така нататък.

Защо е важно да притежаваме електропастир?

Фермерската работа на животновъдите, не е лесна. Тя изисква отделянето на много време, за да се пасат животните, без да се търпят загуби. Кравите, овцете и козите обаче имат навика да напускат имота, на който пасат. Това е придружено с дълги гонитби, а понякога и невъзможност да се намерят животните. В този ред на мисли инсталирането на електропастир е едно от най-разумните неща, които можете да направите, както постъпиха хиляди фермери към днешна дата.

Електропастирът ще спре животното посредством лек ток, който няма да го нарани, а само ще го приучи да не се опитва да напусне обекта. Устройството не е опасно и за хората, като се препоръчва да се сложи една табела, която да уведоми минувачите покрай имота, че по оградата тече ток. Разрешителни и други документи за ползване не са необходими на животновъдите.