понеделник, юни 24, 2024
Начало > ЕКО Мебели > На какво се дължи големия интерес към ъгловите дивани?

На какво се дължи големия интерес към ъгловите дивани?

Поради ограничените си финансови възможности младите семейства предпочитат като за начало да си купят двустайни жилища. Въпреки известния дискомфорт на малките апартаменти обаче можем да кажем, че от гледна точка на обзавеждане мебелните производител са доста креативни и представят иновативни варианти за организиране на всякакви пространства. Двустайните домове на практика се състоят от просторна дневна в съчетание с кухненски бокс и трапезария и отделна спалня. Всъщност повече внимание ще отделим на аранжирането и организирането на дневната, тъй като тук е много важно кака ще бъдат оформени отделните кътове. Какво е хол без диван? Разбира се, че задължителния елемент тук трябва да бъде меката мебел. Но кой от мебелните предложения би бил перфектно съчетаващ се с вида на и квадратурата на апартамента ни? Определено тук можете да разгърнете фантазията си и да приложите холови ъгли, дивани отново с Г-образна или П-образна форма, мини канапета. Идеята е така да организирате площта, че наистина да се радвате на удобството, а не да трупате твърде много обзавеждане, което на практика да остане неизползвано.

Ъгловата мека мебел за хол като диваните или гарнитурите например са перфектното решение за двустайни апартаменти. При холовите ъгли имате вариант за избор между десен или ляв модел. Така идеята е да поставите меката мебел в свободния ъгъл като така имате достатъчно свободно пространство, което да аранжирате с нещо друго. Друг начин на позициониране е с оглед да разделите помещението на зони. Така погледнато ъгловия диван няма да ползва като отправна точка един от ъглите на помещението, а ще заеме по-централна позиция като ограничител на зоната хол и зоната трапезария.

Невероятни са преимуществата на този вид практична мека мебел. от няколко години насам ъгловите форми са предпочитани именно заради това, че са адаптивни и винаги намират решение както ма малки така и големи пространства. Определено с ъглов диван успявате да подобрите интериора и дори с ограничена площ можете да оставите свободно място. А всеки сантиметър площ в мини жилищата е важен. Затова не купувайте дивани, които наистина са огромни, тромави и заемат половината от дневната ви. Заложете на ъглов вариант, с който ще имате свобода за преминаване, а освен това и достатъчно места за сядане. Ето, че с покупката на холови ъгли намирате решение за правилното организиране на площта в малкия си двустаен апартамент. А уюта и топлината, която меката мебел създава наистина нямат аналог. Практични, функционални и винаги адаптивни диваните с ъглова форма стават все по-предпочитани от клиентите.