понеделник, май 20, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Как да украсим обувките си

Как да украсим обувките си

Един от най-любимите женски аксесоари на жената са обувките. Когато става въпрос за тях, жените действат на принципа „Колкото повече, толкова повече”. За съжаление не всяка дама може да си позволи пълен гардероб с всякакви обувки, подхождащи на най-различни тоалети и събития. Факт е, че момичетата бързо се отегчават от старите си чифтове обувки и желаят нови. Как да се сдобиете с нов чифт обувки, без да харчите пари? Да, това е възможно.

Старите ви обувки, които са леко износени или пък до болка са ви писнали, могат да бъдат освежени и променени лично от вас. За целта ще ви трябва малко старание и вдъхновение.

Ето няколко идеи:

  1. Купете си шипове или капси за декорация. Тях може да си набавите от много магазини, като например такива, в които се продават всякакъв род маниста или пък онлайн магазините. Всички знаете, че те имат най-различни цветове и формички и кои точно ще изберете за вашите обувки зависи изцяло от вас. Като ги закупите, вземете обувката и отбележете върху нея точните места, на които искате да ги поставите. След това с помощта на шило направете дупките и поставете шипчето или капсата. Обикновено от другия си край, тя има своеобразно винтче, с което да бъде закрепена. Уверете се, че то е максимално прилепнало, за да не ви убива.

  2. Ако пък желаете да поставите акцент върху тока или платформата, то пак съществуват варианти. При първият може да залепите винтчето от закупените шипове и капси на съответните места. Като издадената част, онази предназначена за завиване е от външната страна, а плоската се лепи. След като лепилото стегне, завивате капсата. Друг начин за украса на ток или платформа е чрез лепене на всякакви неща върху тях, като започнете от стикери, вестници, комикси и т.н.  Вариантите са два – или да изрежете малки парченца от комикса (буквички, емотиконки) или по-големи части. Намазвате мястото, на което ще залепите след това леко навлажнявате парчето хартия и залепвате за мястото. Лепенето трябва да бъде прецизно, като се започва от единия край на стикера и внимателно се издърпва до другия. Накрая залепеното парче хартия се минава отново с лепило, за да се закрепи и се оставя да съхне едно денонощие. Тук е редно да споменем, че е подходящо да използвате специално лепило за декупаж.