вторник, юли 23, 2024
Начало > ЕКО Строителство > Как да изберете качествени плочки за баня?

Как да изберете качествени плочки за баня?

Започнете с избора на материал, размер, форма и модел. Материалът трябва да бъде подбран според размера на банята. Например, ако една баня е малка, тогава плочките за нея трябва да бъдат по-малки, а за по-големи бани, се избират по-големи плочки.

Това се дължи на психологическото и визуалното възприятие, защото при полагане на големи плочки в малката баня, пространството ще изглежда по-тясно и по-малко. Също така, в малката баня можете да си купите средни плочки с лек и светъл цвят.

Богатството на формите и външния вид на плочките ви позволява да създадете интериор във всеки стил или дизайн – от класически до най-екзотичен. Тези, които предпочитат класиката, обикновено купуват квадратни и правоъгълни плочки. Предпочитаните производители на оригинални и качествени продукти предлагат плочки със заоблени ръбове и неочаквано оцветяване. За да завършите финала на банята по най-хармоничния начин, може да купите цяла колекция. Сериите включват основни плочки, декорни плочки, фризове и дори мозайки.

Как да изберете цвят и текстура?

След като вземете плочка компетентно, е възможно да получите изключително красив дизайн. Всичко зависи от желанията – някой избира монохромен прост цвят, някой обича класическия бял цвят, а някой купува плочки само с шарка. Текстурата се избира и по желание – един за харесване на лъскава плочка, други искат да завършат банята с малко груб материал, а други се интересуват от груби плочки.

Червени плочки

От цвета на плочката ще зависи от настроението, което според идеята на собственика трябва да даде място на банята . Зелените и сините покрития се считат за хладни и теракот, бежово или розово. Помислете за отражението на светлината.

Розови плочки

Производителите на плочки произвеждат нови колекции два пъти годишно, предлагайки креативни и модерни решения. Любителите на естествеността са като плочки, наподобяващи естествен камък или дърво на външен вид.

Метални плочки

Плочките също могат да приличат на метал, като сребро или бронз.

Плочки, които напомнят плат

Съвсем неочаквано, едно такова развитие на дизайна на плочките, може да наподобява тъкан с текстура на крокодил, змийска кожа или зебра.

Плочки тип зебра

Остъклените или матови повърхностни плочки влияят на честотата на грижите. На матова плочка замърсяването е по-малко забележимо и ако цветът на плочката е тъмен, контурът им е по-светъл.

Източник: Онлайн магазин за баня – Керамо