петък, декември 8, 2023
Начало > ЕКО Техника > Как се избира климатик от онлайн магазин

Как се избира климатик от онлайн магазин

климатик

Сред най-лесните, чисти и и бързи методи за отопляване е ползването на климатик. Все повече нови домакинства залагат на тези електрически уреди, тъй като са едни от най-лесните за приложение във всяко едно пространство. Факт е, че климатиците се предлагат в разнообразни варианти  и това до голяма степен затруднява потребителите да могат сами да направят най-добрия и правилен избор. Но предвид това, че по-доби са офертите в онлайн магазин за климатици е напълно естествено да попрочетем това – онова, да се запознаем с детайлната информация относно подбора и да заложим на оптимално изгоден вариант, който би бил високоефективен спрямо индивидуалните ни потребности. Точно в днешната публикация ще ви разкажем как лесно да се ориентирате в онлайн магазините за климатици и как да вземете онова решение, което да осигури оптимален микроклимат в помещението, в което уреда ще работи.

Класификация на климатиците

По принцип всеки онлайн магазин за климатици предлага много добра и лесна за навигиране платформа, в която клиентите да могат да се ориентират. Когато избирате нов климатик това, от което е важно да тръгнете е начина на монтаж съобразно спецификата и характеристиките на помещенията и имота, в който тези уреди ще бъдат монтирани. Делят се на:

 • Обикновени стандартни климатици;
 • Инвенторни климатици;
 • Колонни;
 • Подпрозоречни;
 • Касетъчни;
 • Канален тип и т.нат.

Важно е да уточните възможностите за монтаж, което би било оптимално правилно за да се осигури отопление, на което да можете да разчитате за постигане на приятна температура съобразно сезона. Както всеки потребител е запознат климатиците имат два основни режима на работа – отопляване и охлаждане.

Втория по вид класификация, която е приложима за избирането на такива уреди от онлайн магазин е тяхната мощност. А самата мощност се определя от това каква е квадратурата, която ще бъде отоплявана с климатиците. Познати са разнообразни идеи, които производители и търговци предлагат, но тук основното е да се спази формулата за правилно изчисляване мощността на уреда. А формулата е Q1 = V * qстт. , където:

Инверторен климатик
 • V е обем на помещението в м3, изчисляващ се като се умножат данните да дължина, височина и широчина на пространството;
 • Qстт е специфичния топлинен  т.е. дали помещението има прозорци, които имат излаз на по-дълго слънце осветяване и топлене.

Ако ви е трудно сами да изчислите по формулата то можете да направите съответната консултация със специалисти, които да ви предоставят прецизна информация с оглед на това да изберете правилната мощност на климатика. Всъщност този компонент е решаващ, ако ще използвате онлайн магазин за покупка на такъв уред, тъй като от това реално зависят и енергийните разходи, които ще плащате като сметки за отопление или охлаждане.

Уточненията до тук са чисто технически и са пряко свързани с това да успеете да си набавите такъв уред, който напълно да покрие вашите индивидуални потребности за топлина и уют. За да сте оптимално удовлетворени следва да се акцентира и някои подробности, които се отнасят до осигуряването  и на визуален комфорт. Акцентирайте също така при покупка на климатик от онлайн магазин върху:

 • Дизайна на вътрешното тяло на уреда;
 • Възможности за позициониране така,че да въздушната струя да не попада директно върху тялото ви;
 • тип на климатика – обикновен или инверторен;
 • Цена, която сте готови да платите.

Наистина не е много лесно от онлайн магазин човек да избере новия си климатик, но това, което е важно да се уточни е, че има смисъл от детайлното опознаване на предложенията на пазара за да се достигне до оптималната възможност за повече комфорт, удобство и осигуряване на топлина или прохлада в зависимост от климатичните условия навън. В каталога на онлайн магазин balkanenergy.bg можете да откриете идеалните възможности, да получите квалифицирани съвети и да се възползвате от най-добрите цени.