вторник, юли 23, 2024
Начало > ЕКО Техника > По-беден или разумен е клиента предпочитащ телефон втора ръка

По-беден или разумен е клиента предпочитащ телефон втора ръка

телефон

Определяме ли се като бедни потребители щом сме склонни да купуваме телефони втора ръка? Всъщност пазара при употребяваната техника е доста развит и не е тайна, че от страни като Германия, Австрия и Великобритания се внасят всякакви битови уреди и IT техника, която доста добре се продава на нашия пазар. Така, че е факт интересът към мобилните телефони втора ръка, които си имат своята клиентела. Но дали това ни прави финансово ограничени потребители или просто сме разумни и предпочитаме да изхарчим по-малко за устройство, което е било притежание на друг потребител няколко месеца и реално в него има достатъчно дълъг живот?

Какво привлича клиентите на телефони втора употреба

Има група потребители, които държат да се фукат с най-нов модел апарат. Независимо, че само преди половин година са станали собственици на добър високотехнологичен апарат то сега отново се чувстват изкушени от поредния нов модел на любимия си бранд. И ето, че ненужния за един потребител телефон се оказва добра находка за друг, който не държи на последен модел, а просто да качествен апарат, който да му служи.

Клиентите, които инвестират в употребявани телефони основно са привлечени от:

  • Възможността да се сдобият с телефон, който им струва между 30 и 70 % по-малко от първоначалната стойност на апарата;
  • Осигуряват си продукт, който е с добри технически показатели, които отговорят на нуждите им;
  • Купуват телефон с остатъчна гаранция.

Това са трите неща, които са показателни защо българските потребители са склонни да изберат и закупят вече употребявано устройство. И за да не бъде инвестицията рискова специалисти препоръчват да избягвате частните обяви, и да се фокусирате върху търговци, които са утвърдени и могат да гарантират най-високо качество на вече използваните предложения.

Многообразие, гаранция и отлични цени

употребяван телефон

Това пък са фокусните точки, които е добре да последвате, ако сте решили да се възползвате от апарат втора ръка. Търговците, които предлагат такива несъмнено носят отговорност за това, което ви продават. За клиента това е от съществено значение, поради това, че:

  • Има на разположение богат избор от варианти, които да покрият критериите му като функционалност, дизайн, марка и модел;
  • Получава гаранция за качество от минимум 6 месеца в зависимост от състоянието на апарата;
  • Най-изгодни оферти, от които да избере тази, която отговаря на неговия бюджет.

Употребяваните мобилни телефони се проверяват, реновират и ремонтират при възникнал технически проблем. Клиента получава работещо устройство, което може да му служи достатъчно дълго във времето, а платената цена е значително по-приемлива и достъпна спрямо новите устройства.