понеделник, юни 24, 2024
Начало > ЕКО Техника > Резервни акумулаторни батерии – покупка на нови и рециклиране на стари

Резервни акумулаторни батерии – покупка на нови и рециклиране на стари

резервна батерия

Популярността на акумулаторните машини и инструменти е оправдана. Това са уреди, които се отличават със своите добри и високи показатели, тъй като наистина са невероятно ефективни и изумителни от гледна точка на удобство и комфорт. С основание повече оператори ги предпочитат, защото с тях не се ангажират с търсене на електрическо захранване, не се оплитат в кабели и всякакви други стопиращи свободната работа акценти. Вероятно и вие ползвате акумулаторен винтоверт за битовите ремонти или пък разчитате на акумулаторния трион или друг инструмент във вашата професия? Какво следва обаче, когато се окаже, че батерията е повредена и е в края на жизнения си цикъл? Със сигурност това би било проблем, тъй като напълно здрав уред няма как да бъде ползван.

Акумулаторната батерия – как да разберем, че се нуждае от подмяна

В онлайн магазин Ташев Галвинг се предлагат резервни акумулаторни батерии за инструменти. Както при мобилните телефони така и при уредите и инструментите, които боравят с батерии е логично в определено момент захранващото устройство да откаже да работи. Причините за това се дължат на факта, че всяка батерия си има определен жизнен цикъл, което на практика показва, че е необходимо да бъде извършена подмяна.

За да установите, че акумулаторната батерия на инструмента, с който боравите ежедневно не работи ефективно не е необходимо да сте експерт. Всъщност се оказва, че много лесно се разкрива необходимостта от това да се потърси нова, защо уреда:

Батерия
 • Не работи както обикновено;
 • Функционирането е слабо и не може да бъде извършена комплексно услугата и ремонта;
 • Батерията не се зарежда правилно;
 • Изтощаването на батерията е много бързо т.е. уреда работи изключително кратко време.

Това са обичайните симптоми, че има нещо нередно с акумулаторната батерия на вашия инструмент, което налага нейната подмяна. Повече нови акумулаторни машини и инструменти по принцип разполагат с резервни, което позволява да бъдат сменени. Но при по-старите такава опция няма, така че е време да се възползвате от идеите и предложенията, които ви предлагат от онлайн магазин Ташев Галвинг.

Как се избира резервна акумулаторна батерия

Всеки електроинструмент има своите технически особености, което показва, че е необходимо да се подходи отговорно и съобразно неговите изисквания. Не е толкова лесно просто до вземете някаква батерия като тези на дистанционното управление за телевизора у дома. става въпрос за продукти, които са специално предназначени за конкретните:

 • Видове уреди;
 • Брандове;
 • Специфични показатели и особености;
 • Размери;
 • Форми.

Когато се търси качествено и здраво решение е препоръчително при избиране на нова акумулаторна батерия да се обърне внимание на гореизброените показатели. А това със сигурност не е за подценяване, защото от типа на батерията зависи до каква степен човек ще остане удовлетворен от покупката си.

Ташев Галвинг са от водещите търговци на акумулаторни батерии от типа:

 • Li-Ion акумулаторни батерии;
 • Ni-Cd акумулаторни батерии
 • Ni-MH.

Всеки техничар е наясно със спецификата на тези елементи и определено счита като особен приоритет да избере оптимално доброто решение, с което верния му помощник ще бъде отново функционален и пълен с живот.

Важно!

Когато се наложи да бъде подменена дадена батерия то това, което е необходимо да бъде направено е свързано не само с правилния избор на нова акумулаторна батерия за вашия инструмент, но също така и с рециклирането а старата. Батериите не се изхвърлят безразборно в кофите за общ отпадък. Тъй като някои от тях съдържат химични елементи, които са в състояние да предизвикат еко катастрофа е важно батериите да бъдат изхвърлени на определените за целта места. Предаването на старите акумулаторни батерии за инструменти можете да направите в търговските обекти на Ташев Галвинг или пунктовете за отпадъци за рециклиране.