неделя, юни 23, 2024
Начало > ЕКО Техника > Как да интегрираме модерното LED осветление в жилището си

Как да интегрираме модерното LED осветление в жилището си

лед панел

Все по-често в домовете ни или в офисите сме заобиколени от модерните лед панели. Много от хората обаче не са запознати напълно с техните предимства, затова и днес искаме да поговорим малко повече за този вид осветление. Благодарение на него лесно ще осветите равномерно всяко помещение, независимо от наличната квадратура. Могат да се използват на най-различни места не само в административните сгради, а и в жилищната среда. Моделите и размерите са най-разнообразни в което ще се уверите, ако разгледате продуктовия каталог на Atg.bg. Очакват ви продукти на известни марки с доказано качество.

Особености на лед панелите

Разликите, които ще откриете с останалите осветителни тела и най-вече с луничките са няколко. На първо място тук светлината е разпределена в много широк ъгъл 150 градуса. Няма да се откроят зони с по-светли или по-тъмни участъци, а всичко ще бъде равномерно осветено. Предимството на спот луните се състои в това, че може да се акцентира с насочваща светлина към определени елементи от интериора. Те обаче не са много подходящи за основно осветление, каквото спокойно могат да бъдат лед панелите. Друга разлика е в използваните диоди. Те предоставят много по висок добив на светлина. В същото време отделят по-малко топлина в сравнение с по-старите методи на осветление. Лед панелите са много по тънки и компактни. Модели в каква светлина може да изберете:

лампа

  • топло бяла – тя няма да дразни очите ви и е много подходяща за домашното осветление. Доближава се много до светлината, която излъчват обикновените крушки с нажежаема жичка;
  • студено бяла – удачен избор за промишлено осветление. Светлината тук изглежда като луминесцентната и често се използва в офиси, търговски обекти, магазини и други подобни;
  • лед панелите могат да се ползват без проблем в бани и мокри помещения – IP20 е подходяща защита за тези зони, но трябва да бъдат монтирани така, че да нямат досег с пръски вода.

Изчислете внимателно как да бъде разпределено осветлението в съответното помещение, за да осигурите подходящата светлина. Лед панелите могат да бъдат поръчани в различна форма и размер в зависимост от вашите предпочитания.

Защо да инвестираме в подобен модерен продукт

В последно време тази технология навлезе доста в нашето ежедневие и съответно цените на артикулите паднаха доста. Убедете се в качествата на съвременните технологии, като поръчате избран модел от онлайн магазин Atg.bg. Винаги е добре домът ни да бъде правилно осветен и в тъмните часове от денонощието да се чувстваме уютно и комфортно. Иновативните лед панели ще ви осигурят именно това, ако решите да ги интегрирате в домашната атмосфера.