четвъртък, май 30, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Време е за рестарт: Как да подготвите дома си за летния сезон

Време е за рестарт: Как да подготвите дома си за летния сезон

За да си осигурите достатъчно време за пълноценно изживяване на лятото, излезте от обичайния график на битовите си задължения

Ако сте решили, че домът ви няма как да е идеално чист през лятото, това е допустим вариант на компромис, но винаги има начин да постигнете максималното по отношение на уюта и свежестта на помещенията. Сега е моментът да сложите ново начало и да започнете с подготовката за топлите месеци, които тепърва предстоят.

Това, разбира се, включва и частични промени, когато говорим за битовите задължения.

Намерете си помощници и разпределете задачите

Осигурете си подкрепа в дните, когато предпочитате да се разхождате навън и да прекарате ценни мигове с близките си. Увеличете и уикендите, в които организирате пътувания за кратка ваканция край морето.

Лятото отминава неусетно и е по-добре да се доверите на фирма за почистване например, отколкото да пропуснете да натрупате прекрасни спомени, принудени да извършвате непрестанни дейности по поддържане на дома.

Не се нагърбвайте сами с всичко вкъщи – делегирайте отговорности и на останалите членове на фамилията, за да се насладите после заедно на свободното си време и почивните дни.

Нов подход в цветовете и визията

Съвременният интериорен дизайн позволява лесно съчетаване на различни десени, а фонът обикновено е достатъчно семпъл, за да експериментирате през различните сезони. Внесете разнообразие в цветовата визия, за да се понесете изцяло на лятната вълна.

Ако сте привърженици на морските тонове, възползвайте се от цялата палитра на синьото, бялото, жълтото и бежовото. Допълнете облика на дома с естествени мотиви и находки от природата – камъчета, рапани, миди, декоративни растения.

Така домът ви ще изглежда не само по-стилен, но и всеки ден ще поддържа настроението ви толкова слънчево, колкото е и навън.

Пуснете въздуха в стаите

Несъмнено вратите и прозорците ни ще са по-често отворени през предстоящите дни, но вземете мерки за предпазването от насекоми с необходимите мрежи и средства. Само така ще може да се наслаждавате на прохладата вечер, без да се сблъсквате с ухапвания и дискомфорт.

Нека щорите и плътните пердета да преминат предварително почистване, за да са в готовност да ви предпазват и да възстановят първоначалния си вид. Това е още една крачка към пропускането на въздуха в стаите, регулирайки и количеството на светлината, съобразно часовете на денонощието.Ако все още не сте го направили, ред е да се завърнете към офиса си на терасата. След като премине нужната дезинфекция и основно почистване, разположете удобна мебел, столове и маса, за да работите на спокойствие или да си почивате на кафе, с книга в ръка, докато се любувате на песните на птиците.