неделя, юни 23, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Полезна информация относно смяната на водомер

Полезна информация относно смяната на водомер

водомер

В зависимост от времето на използване на водомерите както и това дали са проявили някаква механична повреда то е очевидно, че в даден момент може да се наложи тяхната подмяна. С основание се налага да се насочите към специалисти, които биха предоставили качествени услуги. Що се отнася до извършването на такива дейности в столицата то най-честото търсене на столичани е за цени за смяна на водомери в област София. Офертите не винаги са най-важното що се отнася именно до подмяната. Имайте предвид, че определящи се оказват други аргументи, които е необходимо да се вземат под внимание. Става въпрос за качество, спазване на изискванията на доставчика на вода както и задължителния лиценз, който екипа следва да притежава.

Кога е време водомерът да бъде сменен?

Причините, поради които може да се наложи да смените измервателното съоръжение са няколко. Основно такава се налага при констатиране на повреда. В такива случаи водомерите не отчитат правилно т.е. или подават по-високи показания или пък тотално са спрели и не отчитат никакви. Естествено е в такива ситуации инкасатора, констатирал това или пък самия абонат да подаде информация към управлението на доставчика на вода за да се издаде разпореждане за смяна.

Друг аргумент, който все по-често се наблюдава е с оглед подобряване условията за отчитане на показанията както и намаляването на разходите относно този процес. Тук се налага подмяна на аналогови, обикновени водомери с цифрови, при които отчитането става изцяло дистанционно. Независимо от причините, поради които се налага да бъде извършен съответната подмяна то е важно да знаете, че:

 • Смяната може да се разрешава само от доставчика;
 • Процедурата е изцяло съобразена с нормативната уредба за използването на вода за битви и промишлени цели;
 • Услугата се извършва само и единствено от лицензирани оператори;
 • Задължително е новия водомер да бъде узаконен за да може да се въведе в експлоатация.

До тук изложеното е основното, от което следва да се ръководите, когато става въпрос именно за смяната на водомери. Услугата е платена и тарифите се определят от условията, спецификата, компетентността на екипа.

Защо да изберете лицензиран екип?

нов водомер

Много от вас смятат, че именно лиценза е този, който повишава цената на услугата. Реално без този лиценз е немислимо да бъде извършено каквото и да било действие, което се отнася именно до провеждането на конкретната услуга. Важен е лиценза, тъй като това ви гарантира, че водомера, който ще бъде инсталиран на входа на вашата ВиК система би бил наистина определящ по отношение на това да се гарантира неговата законосъобразност.

Не е въпрос само на физическа подмяна на измервателното устройство, а също така и на възможност да не се налага ангажираност от страна на абонатите, свързани с узаконяване на водомера. Самата процедура, която се извършва от оторизирани водопроводчици с лиценз на практика означава, че:

 • Получавате утвърдена услуга;
 • Процеса се извършва според изискванията на дружеството доставчик на вода;
 • Осигурява се ефективен режим за извършване услугата с всички необходими реквизити и протоколи;
 • Водомера се узаконява в момента на монтирането му.

Накратко си спестявате доста време, нерви и разходи, което напълно оправдава това да се избере именно лицензирана ВиК фирма.

Има ли разлики в цените на услугите?

Характерно за стойността на услугите е това, че наистина можете да разчитате на отлични условия, а именно да заложите на екип от София, който би гарантирал ефективност и удобство при провеждане на конкретните действия. Тарифите почти са идентични при лицензираните фирми, но въпреки това при някои има не чак толкова съществени разлики.

Съветваме ви да направите проучване и да си изберете онази, които:

 • Осигуряват приемливи цени;
 • Гарантират качество;
 • Експедитивни са в работата си;
 • Ползват се н висок рейтинг.

Една от фирмите, които отговарят на тези критерии са Хидро Старт. Свържете се с екипа за подробна оферта и конкуртация.