неделя, юни 23, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Какво трябва да знаем преди да изпратим пратка до Германия

Какво трябва да знаем преди да изпратим пратка до Германия

Много фирми, които се занимават с международна търговия или проучват тепърва възможностите да лансират стоките си зад граница, се интересуват от опцията да изпращат пратки до Германия, тъй като това е един от топ пазарите в световен мащаб. Анализи на потребителското поведение в страната сочат, че над 80% от германците пазаруват онлайн, а реализираните обороти средногодишно надхвърлят 100 милиарда евро. Към навлизане на германския пазар интерес проявяват най-често модни и козметични фирми, както и търговци на качествени автоаксесоари и авточасти. Какво е нужно, за да реализирате успешно своите стоки в Германия.

Проучете предварително изискванията на местния пазар

Във всяка страна действат специфични мерки и стандарти, които наред с международните, регулират вътрешния пазар. Проучете внимателно нормите, които действат, за да сте сигурни, че вашите стоки отговарят на изискванията.

Запознайте се в детайли с местната народопсихология и навиците на германците, за да успеете да изградите рекламни послания, насочени специално към тях.

Потърсете доказана фирма за изпращане на пратки до Германия

Както посочихме в началото, това е един от топ пазарите в международен мащаб и много куриерски фирми, които оперират в различни страни, доставят пратки до Германия. Проучете внимателно различните оферти и сравнете предложенията в детайли, за да изберете, както най-изгодното за вас, така и най-надеждното от гледна точка на професионално и своевременно обслужване на доставките.

Коректното спазване на сроковете за доставка на пратки до Германия е от съществено значение

Според проучване в сектора на куриерските услуги и клиентската удовлетвореност, една от най-честите причини за връщане или отказване на пратки е забавяне на доставката. Подобен сценарий, освен че предизвиква разочарование у потребителите от неосъществената покупка, генерира и загуби за търговците. За да сведете до минимум вероятността за връщане на изпратените пратки до Германия, договорете се с куриерска фирма, която е доказала, че спазва коректно сроковете за доставка, които е обявила.

Настоявайте за проследимост на вашите пратки до Германия

Това от една страна ще ви направи по-спокойни за сигурността на пратките ви по цялото трасе – от подаване в офиса на куриерската фирма, до достигането им до крайния потребител. От друга страна, възможността за проследяване ще даде яснота на клиентите как се придвижва тяхната пратка и кога точно могат да я очакват. Благодарение на съвременните опции, предлагани от куриерските фирми за пратки до Германия, потребителите имат контрол върху времето и мястото на доставка, могат да променят получателя, както и други условия по доставката, за да се осъществи тя успешно и в удобно за тях време.

Професионалното обслужване на пратки до Германия има важно значение за осъществяване на сделката

То е също толкова определящо, колкото качеството на стоката, която изпращате. За да е доволен крайният клиент и да поръча отново от вашия сайт или онлайн магазин, той трябва да получи и куриерска услуга на ниво, която отговаря на неговите изисквания. На практика куриерската фирма, с която сте избрали да работите при изпращането на пратки до Германия, е вашето лице пред клиента. Уверете се, че всеки детайл от обслужването ще е на ниво, за да са доволни всички участници в сделката и тя да е успешна в крайна сметка.