неделя, юни 23, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Какво представляват пробиотичните хранителни добавки и коя е подходяща е цялото семейство?

Какво представляват пробиотичните хранителни добавки и коя е подходяща е цялото семейство?

пробиотици

Здравословното хранене е в основата на това да се поддържа оптимален баланс в чревната флора. Това е изключително важно предвид факта, че от начина на хранене реално зависят всички функции, които се отнасят до поддържане на силен имунитет. Доста често лекари препоръчват при различни заболявания да се включат и медикаменти, които са способни да балансират работата на червата и да се погрижат за осигуряването на оптимално количество полезни бактерии, които населяват стомашно-чревния тракт. Продукта профилакт форте пробиотик е сред ефективните решения, на които можете да разчитате за да си осигурите отлично здраве и оптимален баланс. Кои са причините да приложите хранителната добавка и в какво се състои нейната роля предстои да ви запознаем в днешната публикация.

Какво представляват пробиотиците и защо са важни за здравето ни?

Пробиотиците са живи бактерии, които имат благоприятно въздействие върху човешкото здраве. Няколко трилиона от тях обитават червата ни и задачата им е да се справят с всички онези патогени, които по някакъв начин е оказват рискови за здравето.

Приноса на пробиотиците в услуга на отличното функциониране на редица органи е огромен. Човешката физиология представлява сложна система, която изисква поддържането на абсолютен баланс и именно този баланс бива осигуряван от микробиома, населяващ червата ни. Ползите от осигуряването на оптимално количество полезни бактерии в човешкото тяло се отнасят до:

 • Максимално усвояване на полезните хранителни вещества от организма;
 • Синтезиране на ензими, които са решаващи за цялостното здраве на организма;
 • Подобряване имунозащитните сили на организма;
 • Повишаване функцията на метаболизма;
 • Намаляване на риска от стомашни инфекции и други.

Приема на антибиотици може драстично да повлияе при намаляването на количествата от ползи бактерии в чревния тракт. Точно поради това в случай на заболяване, придружено с антибиотично лечение Профилакт Форте пробиотик е правилното решение, с което ще можете да си осигурите стомашен баланс.

За какво се използва Профилакт Форте пробиотик?

пробиотик

Множество са ползите от прилагането на Профилакт Форте. Основните причини да бъде препоръчват от лекаря ви се свеждат до:

 • Балансиране на чревната микрофлора;
 • Намаляването на риска от инфекции при прием на антибиотици;
 • Подобряване имунозащитните функции на организма;
 • Спомага за доброто храносмилане и други.

Определено състава на продукта е в основата на това да можете да се възползвате от неговите отлични качества. Касае се за хранителна добавка, която подпомага баланса на червата и има много добър ефект при потребители, които страдат от колити, гастрити и лошо храносмилане.

Чревната флора се нуждае от постоянна поддръжка и точно поради тава е необходимо не само да се храните разумно и здравословно, а и при необходимост а използвате хранителни добавки, които да спомогнат за поддържане количеството на полезните бактерии в стомашно – чревния тракт. Профилакт Форте съдържа комбинация от дрожди Saccharomyces boulardii и пробиотични бактерии, които максимално се грижат за балансираното функциониране на червата и подобряването на тяхната перисталтика.

Кой може да използва хранителната добавка?

Продукта се предлага в няколко варианта. Това са:

 • Профилакт протект капсули в опаковка от 30 броя;
 • Форте капсули в опаковка от 10 броя;
 • Хидра – разтворими сашета 6 броя в опаковка.

За да можете да се възползвате от качествата на продуктите е добре да имате предвид описаната информация в листовката. Форте е вариант с многокомпонентно действие и определено се приема като много добра алтернатива, на която да се доверите в случай на необходимост от подобряване функцията на микрофлората.

Продукта Форте е предназначен за употреба от лица над 3 годишна възраст. Освен това дори пациенти, които са свръх чувствителни към някои пробиотични бактерии биха могли да ес възползват от тях, тъй като добавката има противогъбичен и успокояващ ефект. За да можете да се радвате на отлично здраве и стомашен баланс определено това е продукта, която е добре да имате под ръка.