четвъртък, май 30, 2024
Начало > EKO Мода > Насоки за грижа и съхранение на оригиналните парфюми

Насоки за грижа и съхранение на оригиналните парфюми

парфюм

Много потребите не са наясно с това, че дори оригиналните парфюми имат срок на годност, а освен това изискват и особена грижа за да бъде аромата им такъв какъвто и бил още в деня на отварянето на опаковката. Ще представим на вниманието ви няколко интересни професионални съвета от експертите Parfumi-shop.net, които при следване и изпълнение ще ви гарантират наситен и приятен аромат, който да използвате с години. В какво се състои грижата за парфюма? Не, не го слагайте в хладилника, тъй като това е храна, но за вашето самочувствие… Със сигурност има интересни трикове, които да бъдат приложени с цел да се задължат оптимално дълго време качествените показатели и свойства на ароматите.

Не излагайте на пряка слънчева светлина

Обичайно опаковките, в които се купуват марковите парфюми са изработени от дебел картон, през който не може да проникне светлина. Разбира се, че това не е случаен факт. За да бъдат оптимално запазен аромата и да можете да му наслаждавате в пълния му блясък  необходимо при отваряне на опаковката или да съхранявате шишенцето в картонената кутия или да прибирате в шкаф.

Това е особено важен и препоръчителен начин за съхранение, който наистина ми гарантирал на потребителите, че някои от качествата не биха претърпели промени. Излагани на пряка слънчева светлина парфюми „се развалят“ и най-честите признаци за това са:

  • Промяна на цвета на течността;
  • Прекалена летливост на етеричните масла и намаляване на трайността на продукта;
  • Възможни са реакции, които да активират алергии и други.

Спазвайте температурата на съхранение

марков парфюм

Не по малко от 18 и не повече от 25 градуса се препоръчват на клиентите да бъде температурата за съхраняване на парфюма. Важно е, защото както ниската така и високата стойност на температурата оказва влияние върху свойствата на аромата.

Сред възможните реакции, които ще окажат неблагоприятно въздействие са:

  • Намаляване на количеството без причина;
  • Нетипични миризми;
  • Летливост на някои от компонентите от състава;
  • Промяна на аромата;
  • Изсушаване на кожата и поява на дерматологични проблеми.

Правилното съхранение на парфюмите са очевидни за да можете да се възползвате от тях достатъчно дълго във времето. Добрия аромат изисква отношение и грижа за да може да ви се отблагодари с ухание, което да повиши самочувствието ви.

Ако имате нужда от съвет или търсите интересна информация относно парфюмите и тяхната покупка то ви каним да се запознаете с още интересни публикации, които са приготвили от Parfumi-shop.net в своя сайт.