четвъртък, септември 28, 2023
Начало > ЕКО Мебели > Видове матраци

Видове матраци

Двулицев матрак

Осъзнаваме потребността от хубав матрак, който да използваме в спалния си кът. Наистина човек трябва да прояви взискателност и отговорност, когато е изправен пред взимане на решение относно този съществен елемент. Виж повече от днешното четиво колко вида матраци се предлагат на пазара преди да вземеш окончателно решение и да избереш този, който напълно да те устройва. Класификацията при продуктите от тази категория се отнася до различни критерии, но днес ще акцентираме на едни от най-важните.

Брой на лицата

На двулицеви и еднолицеви се делят спалните изделия по отношение на този принцип. Когато имате на фокус опция да избирате наистина добри продукти то е необходимо да се приложат персоналните фактори, които са свързани с рамката на леглото. Има модели кревати, които съдържат вградена опорна подматрачна рамка. А това реално позволява на клиента да си избере модел с две лица.

В случай, че леглото няма предвидена такава то бързия и евтин начин да оборудвате е с еднолицев матрак. Предимството му се отнася до това, че всъщност купувате продукт две в едно, но пък в същото време се сдобивате и с други аспекти, които се отнасят най-вече до това, че едното лице крие някои недостатъци като:

  • Бързо износване;
  • Натоварват се определени точки и увисва;
  • Поради липсата на добра циркулация на въздуха е възможно образуването на неприятна миризма и влага.

Направете си сами преценка дали да изберете рамка и двулицев матрак, който да обръщате периодично или пък да заложите на еднолицев и да сте в готовност през по-кратък интервал от време да го подменяте.

Превенция срещу износване

матрак

Съществена е грижата за матрака и всеки човек, който носи отговорност към хигиената в спалния си кът е наясно, че трябва да прояви нужната безкомпромисност по отношение на превенцията срещу алергии и други. Когато полагате оптимални усилия за да осигурите на матрака чистота и свежест то по този начин се отнасяте безкомпромисно и към качеството си на сън.

Сред водещите превенции срещу износването на матраците е използването на топер. Това са продукти, които се предлагат в подходящи размери и обикновено са с дебелина между 3 и 8 сантиметра. Тяхната основна задача е свързана с:

  • Подобряван на спалните условия;
  • Намаляване на риска от замърсявания на основния матрак;
  • Грижа за вашия комфорт;
  • Намалява се износването и се увеличават експлоатационните показатели на спалния продукт.

Струва си да помислите за топер за да си осигурите още по-приятни условия за сън, отдих и почивка.