неделя, юни 23, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Абсорбатор или аспиратор – има ли разлика между двата типа уреди

Абсорбатор или аспиратор – има ли разлика между двата типа уреди

аспиратор

Факт е, че не си представяме съвременно оборудваната кухня да не разчита на уреди, който да отстранява миризмата и парата при готвене. Характерно за предлаганите тенденции на пазара е това, че има два варианта – аспиратори и абсорбатори. За да намерим отговора на въпроса каква е разликата между двата термина ще потърсим експертното мнение на консултантите от Mebeli Arena, които ежедневно продават точно такъв тип битова техника.

Свеж въздух при всяко готвене

Много хора споделят, че не са наясно какъв уред купуват. Тяхната цел е да се отърват бързо и ефективно от острата миризма от пържене, варене или печене. Разбира се, че от Mebeli Arena ще предложат най-добрия вариант за уред, който да ви служи в ежедневните кухненски занимания, но преди това е необходимо да бъдат изяснени техническите особености, които са характерни за пароуловителите.

Телескопичен аспиратор за вграждане

Mebeli Arena споделя основните прилики и разлики между аспираторите и абсорбаторите със своите клиенти, тъй като има значение към кой от уредите ще се ориентирате с цел повишаване ефективността при освежаването на въздуха. Приликите се фокусират в:

  • Възможност за вграждане в плот, таван или кухненски шкаф;
  • Изключителна дискретност;
  • Ниско ниво на шум;
  • Ефективност при отстраняване на миризма и пара;
  • Многообразие от размери и форми, приложими към всеки тип интериор;
  • Дългогодишна гаранция за качество.

На практика това се изисква от един аспиратор или абсорбатор, но нека обърнем внимание на една основна разлика, която е от ключово значение според експертите от Mebeli Arena:

  • Аспиратора изисква свързване с въздуховодна инсталация. Обикновено филтрите са постоянни и с опция за измиване в съдомиялна машина. Лесни за поддържка уреди независимо дали са декоративни или вградени;
  • Абсорбатора се нуждае от филтър с активен въглен. Тук не е нужно свързване с въздуховод, което е решение за кухни, в които реално такъв няма. По-скъпа е експлоатацията им, тъй като периодично филтъра следва да бъде подменян.