четвъртък, май 30, 2024
Начало > ЕКО Полезно > Кутии за съхранение – създайте удобство в дома

Кутии за съхранение – създайте удобство в дома

кутии за храна

Ако държите да спазвате специален хранителен режим и храната, консумирате приготвяте в дома навярно ще предпочетете да си носите в подходяща кутия на работното място, на пикник или при пътуване извън населеното място, в което живеете. Варианти за практични съдове, в които се съхраняват качествата на приготвената храна са много и според това за какво количество става въпрос е необходимо да се вземат под внимание някои особености при подбор на такива, които са практични, удобни и разбира се безопасни за използване. В каталога тук https://movi.bg/kutii-sahranenie-na-hrana можете да разгледате различните опции, които ви се предоставят. Има варианти, които са предназначени както за съхраняване в хладилник така се разглеждат като идеални за носене на храна извън дома.

Видове кутии за храна

За да се запазят вкусовите качества на определен хранителен продукт е необходимо да знаете, че важен момент е неговото правилно съхраняване. Така например маслото би било изключително свежо и ароматна ако използвате стъклен съд с капак. Поставено в такава кутия то няма да поеме т останалите миризми в хладилника и ще можете да се насладите на вкусовите му качества.

Важен трик за съхраняването на плодове и зеленчуци в хладилник е използването на пластмасови кутии с плътно затварящ се капак. Осолен приоритет са именно онези с подходяща дълбочина и прегради, в които можете едновременно да съхранявате както плодове така и зеленчуци. Те ще бъдат достатъчно дълго време свежи и годни за консумация.

Класификацията при съдовете се конкретизира с това, че на пазара се предлагат такива с:

 • Различна вместимост;
 • Изработени от подходящи материали;
 • Подходящи за транспортиране на храна;
 • Способни да запазят температурата на храната по-продължително време;
 • Биха могли да се използват в хладилник или фризер;
 • В тях директно може да се претопля храната в микровълновата фурна;
 • С относително леко тегло са.

Съобразно това от какъв тип кутия се нуждаете можете да избирате между разнообразни идеи и цени, благодарение на които да си осигурите много добри условия за запазване качествата на хранителните продукти максимално дълго във времето.

Кой тип да изберете?

Според това какъв вид продукти ще се съхраняват в кутиите е приоритетно да се заложи на такива съдове, които са достатъчно надеждни, качествени и практични. А варианти не липсват. Колекцията от идеи, които можете да откриете в сайта на MOVI.BG включва:

 • Съдове са сирене и кашкавал;
 • Кутии за масло;
 • Опаковки за пресни плодове и зеленчуци;
 • С вместимост от 800 до 1400 мл;
 • Метални за съхраняване на бисквити;
 • За нарязани плодове и зеленчуци, които да хапнете по време на път;
 • Термо кутии и други.

Въпрос на лична преценка е да се възползвате от онези решения, които са изключително практични, удобни и могат да ви гарантират, че храната, която ще поставите в съда ще запази аромата, свежестта и вкусовите си качества за максимално дълго време. Разбира се имайте предвид, че използването на подходящи съдове е особено важно, тъй като те са изработени от безопасни материали с много добри качествени характеристики.

Защо кутиите за дрехи са по-добрата опция от вакуумните пликове?

кутии за дрехи

Не само храната е необходимо да съхраняваме правилно. Когато пред вас стои взимане на решение за прибирането на сезонните вещи то е обяснимо това, че все повече потребители има защо да се възползват и от правилните кутии, кашони и други опаковки, в които да се съхранят вещите им. Когато пространството в дома е ограничено и си чудите кои сезонни облекла къде да приберете то е очевидно, че добра опция са вакуум пликовете, в които могат да се приберат олекотени завивки както и други обемни вещи, които да бъдат сведени до три пъти по-малки размери.

Но не всички облекла, дрехи, аксесоари или обувки могат да се съхраняват по този начин. Затова употребата на удобни кутии за дрехи се оказва доста интересна опция, която да ви подсигури идеалната възможност за придаване на изискана, отлично обзаведена и благоприятна среда. Идеята на прилагането на такива кутии е да се елиминират замърсявания на дрехите от прах, петна, влага и други.

Когато разполагате с подматрачно пространство, където можете да съберете достатъчно на брой големи кутии пълни с дрехи то на практика се оказва, че това е изключително добра алтернатива и възможност за подсигуряване на благоприятно място за съхранение на вещите ви. Кутиите от категорията за облекла се класифицират по отношение на следните принципи:

 • Размери;
 • Материал – обикновено велпапе, ратан или здрава пластмаса;
 • Модели с органайзери за дребен текстил или аксесоари;
 • Контейнери за обувки и ботуши;
 • За шапки и зимни аксесоари.

Изобилието от възможности за избор наистина е на ниво. Благодарение на продуктовата гама от контейнери, която търговците предлагат сега можете да създадете отлични условия за сезонните си дрехи като ги съхраните на сигурно място. Така ще можете и следващи сезони да се насладите на удобни и практични облекла, които ви допадат и носите с удоволствие.