четвъртък, май 30, 2024
Начало > ЕКО Мебели > Видове луксозно спално бельо

Видове луксозно спално бельо

Повечето хора си мислят, че като избират ново спално бельо, трябва да гледат дизайна им да се впише в декора на спалнята и това ще е достатъчно. Но това е грешно мислене. Закупуването на подходящо луксозно спално бельо ще подобри качеството ви на сън. Най-голямата разлика е самият материал, който е използван. Той може да е подходящ за определен сезон, предлага различно усещане и има различни свойства. Египетският памук, например, е супер мек и чудесен за луксозно усещане, а ленът има антиалергични свойства и е подходящ за летните и топли месеци. Тъй като за всеки човек, различен материал е подходящ, тук ви предлагаме да разгледате видовете луксозно спално бельо, което се предлага на пазара.

  • Египетски памук

Известен като един от най-хубавите памуци в света, този вид е мек, лек и здрав. Обикновено се предлага с 200 до 1000 броя нишки, като колкото е по-висок броят на нишките, толкова по-меко и луксозно ще е спалното бельо. Ако сте се чудели защо в луксозните хотелски легла се чувствате толкова удобно, то отговорът е, че те използват именно египетско памучно спално бельо с много брой нишки. Плюсовете при него са, че той е естествен материал, подходящ за всеки сезон, защото през лятото държи хладно, а топло през зимата. Изключително издръжлив и дълготраен.

  • 100% памук

Памучното спално бельо има всички предимства на египетския – мек, удобен, лек и дишащ, но е малко по-евтин вариант. Това е най-широко разпространения материал за спално бельо, естествен, гъвкав и достъпен. За по-добро усещане, избирайте почистван памук, което най-просто означава, че повърхността на влакната е изчистена и се създава по-меко усещане.

  • Лен

Ако обичате усещането за хладина, то ленът е за вас. Това е естествен материал, който регулира телесната температура много добре и ще се усеща по-хладно като легнете на него. Ленът е два пъти по-издръжлив от памука и е устойчив на бактерии, правейки го идеален за хора с алергии.

  • Tencel

Това е сравнително нова материя, която се използва в спалното бельо. Тенселът е биоразградим, естествен материал. Като усещане наподобява памука, но не се мачка толкова лесно. Той също е подходящ за всички сезони, регулира температурата и е подходящ за хора с алергии, защото притежава естествени антибактериални и алниалергични свойства.

Не се колебайте, купете си луксозно спално бельо, с което ще поглезите себе си, матрака ви и най-вече ще подобрите качеството на съня си. В онлайн магазин за мебели и матраци Mattro.net може да откриете много голям избор от луксозно спално бельо с различни материали и десени.