неделя, юни 23, 2024
Начало > ЕКО Мебели > Какво портманто за антрето да изберем и какви компоненти включва то

Какво портманто за антрето да изберем и какви компоненти включва то

Любовта към дома ни отвежда към избора на идеалните мебели, които дори не е задължително да бъдат луксозни и скъпи. Но трябва да са подходящите за нас, да са качествени и да ни въздействат, за да ги използваме с желание през годините.

Покупката на портманта и антрета е част от интериорните промени, които предстоят, когато сме си поставили за цел да променим облика на своето жилище. За да бъдат трансформациите успешни, трябва да сме наясно и с актуалните към момента тенденции, които могат много да ни помогнат при селекцията на чисто ново обзавеждане.

Как да обзаведем антрето модерно и удобно

На първо място трябва да изберем портманто с правилните размери, което е много важно за тази зона. Тя е предверието на нашия дом, а нейната красота ни посреща и изпраща всеки ден на излизане и влизане в жилището.  

Колкото по-модерно и удобно за използване портманто има в коридора, толкова по-лесно ще ни бъде да извършваме обичайните в това помещение дейности, като например събличане на връхната си дреха, събуване на обувките, разтоварване на покупките и прочее.

Обзавеждането на антрето не е трудна, но не е особено лесна задача, че да се отнесем пренебрежително към нея. На първо място е важно да си осигурим шкаф за обувки с максимален капацитет, а след това да помислим за закачалка и огледало, които могат да са част от комплект, а могат да бъдат закупени и поотделно – според личните ви предпочитания.

Какви видове мебели се предлагат за коридор

Готовите решения са най-честният избор, когато става дума за обособяването на антрето. Когато бъдещото портманто е с готов дизайн, това значително улеснява неговия бъдещ собственик, но и персоналният подход също не е никак лоша опция. Ето какви продукти са налични в тази категория:

  • огледала – не можем да излезем от дома си, ако не се уверим, че изглеждаме добре. Именно това прави елемент като огледалото толкова важна част от портмантото в антрето. По магазините може да се открие с различни размери и дизайни, в това число и модели с красиви и изящни детайли;
  • закачалки – ако нямаме къде да закачим палтото си на влизане у дома, ще ни се наложи да направим известни усилия, докато най-накрая бъдем готови да продължим към останалите помещения вкъщи. Изборът на здрава и функционална закачалка е ключов момент, който придава на антрето завършен вид;
  • шкафове за обувки – могат да са част от готово портманто, или да бъдат купени допълнително. Ще ги откриете в големи и в по-малки размери, в един цвят или в няколко нюанса, с гланцово покритие и т.н. Ограничения по отношение на разнообразието не съществуват, което ще ви даде шанс да се сдобиете с идеалния за вас шкаф за обувки.

Покупката на портманто за антре трябва да бъде много добре обмислена, взимайки под внимание абсолютно всеки един детайл. Много е важно да намираме удобства и естетика в коридора, където не прекарваме много време, но пък всеки миг там е ценен и предопределящ старта и края на деня ни.

Какво да бъде тяхното разположение в тази част от жилището

Мебелите в антрето трябва да са така позиционирани, че когато прекрачим прага на входната врата, да не ни липсва свободно пространство, а движението да е свободно. Това обаче не означава, че трябва да „пестим“ от мебели. Отново е важно да си осигурим по-важните, а ако е налице достатъчно площ – да поставим и малък гардероб.

Защо е важно да заложим на качествени мебели за дома

Високото качество е търсена характеристика не само за мебели като портмантата, но и за всеки един друг вид обзавеждане в нашето жилище. Хубавата изработка е гаранция за продължителния експлоатационен срок на закупения компонент, за който сме похарчили известна сума пари. Колкото е по-добре изработен той, толкова по-дълго време ще остане в дома ни, а и визията му ще е на най-високо ниво.